Mainos

Rovajärven kranaatinheittimen putkessa kumimaista ainetta

Rovajärvellä sattuneen kranaatinheittimen räjähdyksen tutkinnassa on ilmennyt, että aseen putkeen on joutunut jotain ylimääräistä, sinne kuulumatonta kumimaista ainetta. Jo aiemmin tiedettiin, että paine oli noussut putkessa äkillisesti aiheuttaen perjantaisen onnettomuuden.

Tutkintalautakunnan puheenjohtaja majuri Jouko Hongisto sanoi illalla, että kumimainen aine on voinut aiheuttaa putkessa laukaisuhetkellä äkillisen paineen nousun ja putken repeämisen.

-Tämä materiaali on nyt yksi lisätekijä räjähdyksen tutkimisessa. Vielä ei voida yksiselitteisesti osoittaa, mikä aiheutti putken repeämisen, Hongisto totesi.

Hongiston mukaan raskaan kranaatinheittimen toiminnassa ei ole tutkimuksissa ilmennyt mitään teknisesti poikkeavaa. Heitin toimii hänen mukaansa aivan normaalisti. Myöskään inhimillistä virhettä ei Hongiston mukaan voida vielä sulkea pois laskuista.

Tutkimukset tapahtumapaikalla saataneen päätökseen keskiviikkoon mennessä. Laboratoriotutkimukset aloitetaan Lakialassa puolustusvoimien teknillisessä tutkimislaitoksessa alkavalla viikolla.

Rovaniemen maalaiskunnassa järjestetyllä valtakunnallisella ampumaleirillä loukkaantui neljä varusmiestä. Heistä yksi on jo palannut sairaalasta takaisin leirille, mutta muut ovat vielä hoidossa. Vakavimmin loukkaantuneella on todettu silmävamma. Mies on toimitettu Oulun yliopistolliseen keskussairaalaan hoitoon. Hänen näkökykynsä ei ole vaarassa.

- Hänen näkönsä tulee normaaliksi tulevien kahden viikon aikana. Se on ihan hyvä paranemisennuste, Hongisto totesi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.