Mainos

Rovajärvelle muiden maiden joukkoja vain yhteisharjoituksiin

Työryhmää pohtii parhaillaan puolustusvoimien harjoitusalueiden kansainväliseen tai yrityskäyttöön liittyviä ehtoja.

Puolustusministeriö ei kaavaile Rovajärven ampuma-alueen vuokraamista ulkomaalaisille joukoille. Puolustusministeriön kansallisen puolustuspolitiikan yksikön johtaja, prikaatikenraali Arto Räty vakuuttaa, että muiden maiden joukot harjoittelevat Suomessa ainoastaan yhteisharjoituksissa suomalaisten kanssa.

Räty johtaa työryhmää, joka pohtii puolustusvoimien harjoitusalueiden kansainväliseen tai yrityskäyttöön liittyviä ehtoja.

- Yksi käyttäjäjoukko on puolustus-, ilmailu- ja avaruusteollisuus, joka on tehnyt alueilla testejä yhteistyössä puolustusvoimien kanssa. Yritysten omistuspohja voi pian muuttua kansallisesta kansainväliseksi, Räty sanoo.

Rädyn mukaan ministeriön työryhmä on mennyt julkisuudessa sekaisin puolustusvoimien sisäiseen työhön, jossa harjoitusalueita kehitetään puolustusvoimien tarpeisiin.

Suomessa on järjestetty useita rauhankumppanuuteen liittyviä yhteisharjoituksia. Esimerkkinä Räty mainitsee Säkylässä ja Niinisalossa vuonna 2003 järjestetyn Nordic Peace -harjoituksen.

Tulevaisuudessa Suomessa voivat harjoitella myös EU:n taisteluosastot.

- Tähän saakka Saksa-Suomi-Hollanti-taisteluosasto on harjoitellut Suomen ulkopuolella. Jossain vaiheessa Suomen ja eri maiden yhteiset taisteluosastot voivat harjoitella myös Suomessa, Räty sanoo.

Puolustusvoimilla on tällä hetkellä käytössään noin 70 ampuma- ja harjoitusaluetta. Niiden yhteispinta-ala on yli 230 000 hehtaaria. Liki puolet pinta-alasta kattava Rovajärven ampuma-alue on Euroopan suurin yhtenäinen sota- ja ampumaharjoitusalue.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.