Mainos

Routahalkeamat kiusaavat tiellä liikkujia

Pitkän talven jäljiltä syvälle maahan juurtunut routa ja sen aiheuttamat halkeamat ja kuopat ovat kiusanneet alkukeväästä monia autoilijoita. Erityisesti pääkaupunkiseudulla yöpakkasten aiheuttamat ämpärin pohjan kokoiset reiät hankaloittavat autoilijoiden matkaa.

Helsingin kaupungin projektijohtajan, Ville Alatypön mukaan reikiä on kuitenkin normaali määrä verrattuna aikaisempiin talviin. Halkeamia sitä vastoin on huomattavasti enemmän, koska routa on viime talven aikana ollut syvemmällä.

Vaikka vaikutus tien kuntoon on suurin piirtein sama, näden kahden syntytavassa on eroa.

- Reiät syntyvät yöpakkasten laajentaessa asfaltin alla olevan jäätyvän veden, kun taas pitkittäiset routahalkeamat syntyvät roudassa olevan maan sulaessa, kertoo Alatyppö.

Kaupungin rakennusvirastolle on reikien takia tullut muutama korvausvaatimus rikkoutuneiden renkaiden takia.

- Ne on ollut sellaisia isompiin reikiin tai kuoppiin ajettuja renkaiden korvauksia, että renkaat ovat räjähtäneet siitä kun on ajettu semmoiseen teräväsärmäiseen kuoppaan.

Tampereelle roudan kiusat vasta tulossa

Tampereelle roudan aiheuttamat tieongelmat eivät ole vielä pääkaupunkiseudun tasolla, mutta kevään edetessä sama tilanne on sielläkin odotettavissa.

Toistaiseksi Tamperelaisia kevyen liikenteen väylillä liikkujia eniten kiusaa loska ja hiekka asfaltilla, mutta myös roudan aiheuttamat pituushalkeamat, jotka hankaloittavat pyöräilijoiden liikkumista.

- Pyörän kumit jäävät helposti kiinni pituushalkeamiin ja ne päästään korjaamaan vasta kesällä, joten kehottaisinkin pyöräilijöitä liikkumaan varoen, kertoo Esa Rannisto, Tampereen kaupungin rakennuttajainsinööri.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.