Rotuesittelyssä: American Curl

Ansioluettelonsa esittelee hämmentyneen oloinen mutta varsin leikkisä kippurakorva, American Curl.

Osaaminen ja erityistaidot

Curl-nau! Minut tunnistaa jo kaukaa kippurakorvistani, jotka kiertyvät taakse poispäin kasvoistani – aivan kuin olisin juossut vastatuuleen tai joku olisi jättänyt föönin liian pitkäksi aikaa päälle. Luonteeltani olen utelias ja todella seurallinen, älykäs ja tasapainoinen tapaus. Ehkäpä ulkonäöltäni olen hivenen hämmentyneen näköinen. Kiinnyn kovasti ihmisiin ja osallistun kaikkiin kodin toimiin. Olen eleganttirakenteinen kissa sekä varsin loistava hyppääjä! Minulla on pieni kujertava ääni, mutta uskallan käyttää sitä silloin kun kaipaan lisähuomiota. Olen hyvin sopeutuvainen kissa eri tilanteisiin ja tulen toimeen lasten, senioreitten, vieraitten tai muiden eläinten kanssa mainiosti.

Pysyn koko ikäni pentumaisen leikkisänä.

Koulutus ja työkokemus

Olen kotoisin Kaliforniasta. Vuonna 1981 Joe ja Grace Ruganin kotiovelle ilmestyi kaksi kippurakorvaista puolipitkäkarvaista tyttöpentua, musta Shulamith ja mustavalkoinen Panda. Shulamith onkin uuden valloittavan kippurakorvaisen rotuni kantaäiti, joka pitää löytyä jokaisen puhdasrotuisen curlin taustalla.

Kippurakorvani aiheuttaa erityinen, dominoiva geeni. Pennut syntyvät suorakorvaisina, mutta viikon sisällä korvat rupeavat kääntymään taaksepäin ja pysyvät ensimmäiset kuusi viikkoa tiukasti kippurassa. Suomeen tassuttelin ensikerran vuonna 2001.

Harrastukset ja mielenkiinto

Olen kissojen oma Peter Pan – katti, joka ei koskaan kasva aikuiseksi!

Rakastan leikkiä, hyppiä kaappien, hyllyjen päälle sekä hyppiä ja keikkua olkapäälläsi. Tykkään kanniskella leluja ja sinunkin tavaroitasi ympäri huushollia.

Opin helposti uusia ja erilaisia temppuja, kaappien ja ovien avaaminen on minulle lastenleikkiä. Agilityharrastukseen minusta saakin oivan kumppanin. Valjaissa tassutteleminenkin sujuu helposti.

Kissa- tai koirakaveri on minulle mieluisaa seuraa – harva ihminen riittää yksinään täyttämään kaikki seurustelu- ja aktivointitarpeeni!

Muuta

Voin olla niin pitkä- kuin lyhytkarvainen katti. Rakenteeltani olen elegantti, hoikahko, mutta melko lihaksikas ja keskikokoinen kissa. Minulla on vartaloni pituinen häntä, ja pitkäkarvaisten curlien häntä on kuin paksu töyhtö. Minulle hyväksytään kaikki mahdolliset värit ja kuviot. Turkkini on helppohoitoinen, pitkäkarvamuunnoksellakin on vain vähän pohjakarvaa ja turkkini on hyvin silkkinen laadultaan. Silmäni ovat suurehkot, kirkkaat ja saksanpähkinän muotoiset. Myös silmien väri voi olla mikä tahansa, vain naamiomuunnoksilla vaaditaan siniset silmät.

Korvani ovat melko suuret ja pystyt ja tietenkin kippurat! Näyttelycurlien korvien kärjet kaartuvat pehmeästi suoraan taaksepäin . Korvalehteni on rustottunut melko jäykäksi (aivan kuten ihmisellä!) vähintään 1/3 korkeudesta, korvieni kärjet ovat pyöristyneet ja taipuisat.

Motto

"Second star to the right and straight on till morning!" Peter Pan

Suosittelijat

Kippurakattien ystävät, isot perheet.


MTV3/Helmi

Lähde: Americancurl.fi, Wikipedia, Surok.fi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja