Mainos

Rosvot iskivät olympiamuseoon Kreikassa

Aseistautuneet naamiomiehet ovat murtautuneet antiikin olympialaisille pyhitettyyn museoon Olympian kaupungissa Kreikassa.

Olympialaisten syntysijoilla sijaitsevasta museosta vietiin 68 pronssi- ja keramiikkaesinettä. Niiden arvoa ei vielä ole pystytty määrittelemään.

- On odotettava arkeologien arviota, mutta esineet ovat joka tapauksessa mittaamattoman arvokkaita, Olympian kaupungin pormestari Thymios Kotzias sanoi.

Kaksi naamioitunutta miestä yllätti museon naisvartijan varhain aamulla tämän tullessa töihin. Vartija sidottiin ja hänelle laitettiin suukapula.

Museo on aamuisin tunnin verran vain elektronisen vartioinnin varassa. Varkaat olivat kytkeneet hälytysjärjestelmän pois päältä.

Museossa on esillä lähes 500 antiikin olympialaisiin liittyvää esinettä, kuten pronssisia kiekkoja, savi- ja kiviastioita sekä urheilijoita kuvaavia pronssiveistoksia.

Kreikan kulttuuriministeri Pavlos Geroulanos on jättänyt eronpyyntönsä. Viime kuussa Ateenan Kansallisgalleriasta varastettiin yksi Pablo Picasson teos ja kaksi muuta arvomaalausta.

(MTV3 - Reuters - AP - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.