Mainos

Rosneft rakentaa suuren öljyterminaalin Koivistolle

Rosneft rakentaa Koivistolle itäisen Suomenlahden rannalle uuden suuren öljyterminaalin. Terminaalin kapasiteetiksi tulee 30 miljoonaa tonnia raakaöljyä ja öljytuotteita vuodessa.

Leningradin alueen viranomaiset ovat hyväksyneet Venäjän valtion öljy-yhtiön Rosneftin suunnitelmat Koivistolle sijoitettavasta öljyterminaalista, kerrottiin aluehallinnosta. Terminaalin kapasiteetti vastaa 600 000 tynnyriä päivässä.

Uusi vientiterminaali nosta Suomenlahden valmiiden ja suunniteltujen öljyterminaalien kokonaiskapasiteetin 2,5 miljoonaan tynnyriin päivässä. Maaliskuun lopussa Primorskin käytössä oleva vientikapasiteetti kohosi 840 000 tynnyriin päivässä.

Rosneft kertoi aloittavansa uuden terminaalin rakentamisen vuonna 2005. Terminaalin ensimmäisen vaiheen on määrä valmistua vuonna 2007. Terminaalin lastauskapasiteetti on suunniteltu noin 500 säiliöalukselle vuodessa.

Venäjä on maailman toiseksi suurin öljynviejä. Maan öljyntuotannon nopea kasvu on synnyttänyt Suomenlahdella todellisen terminaalien rakentamiskuumeen, sillä öljyn viennin suurin ongelma on vientikapasiteetin puute.

Venäjän Mustanmeren ongelmana on kapasiteetin vähäisyys ja laivareittien pullonkaulat. Terminaalihankkeita Suomenlahdella on mm. putkimonopolin Transneftillä, Lukoililla, TNK-BP:lla, Surgutneftegasilla, tuotemonopoli Transnefteproductilla ja varustamoyhtiö Oiltankingilla.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.