Rosmariiniporsasta ja Eino kesäkurpitsavuoka 25.8.1999

toim. Kati Nappa
Vieraana Chef Eino Nurminen USA:sta

Rosmariiniporsasta

600-800 g porsaan sisäfileitä
valkosipulia
tuoretta rosmariinia
sitruunamehua
oliiviöljyä
paprikajauhetta, mustapippuria
aromisuolaa
Pirskota possun sisäfileille sitruunamehua ja oliiviöljyä. Mausta tuoreella rosmariinilla ja valkosipulilla sekä ripauksella mustapippuria ja paprikaa. Anna marinoitua kylmässä pari tuntia tai yön yli.
Grillaa tai paista fileet juuri ja juuri kypsiksi välillä käännellen. Mausta suolalla tai aromisuolalla. Tarjoa heti tai kaada päälle vaalea kastike (vaalea peruskastike esim. kana- tai vasikanliemestä, maustettuna sitruunamehulla ja tuoreella rosmariinilla), jossa lihat pysyvät mehevinä.

Einon kesäkurpitsavuoka


1 sipuli + tilkka öljyä
3-4 dl keitettyä tummaa riisiä
1-3 (kapeaa) kesäkurpitsaa
1-2 tl vehnäjauhoja
2 munaa
2-3 dl maitoa tai kermamaitoa
suolaa
tuoretta oreganoa
(valkosipulia)
1 dl parmesaanijuustoraastetta
Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä mikrossa tai liedellä. Viipaloi kesäkurpitsat. Lado voideltuun vuokaan sipulia, kurpitsaviipaleita ja kypsää riisiä. Purista halutessasi joukkoon myös valkosipulia. Mausta suolalla ja tuoreella tai kuivatulla oreganolla. Sekoita vähän jauhoja kermamaidon joukkoon ja vatkaa sekaan munat. Kaada seos vuokaan ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 200 asteessa n.60 min.

Lue myös:

    Uusimmat