Rosmariini-valkosipulikuhaa ja luumu-sipulihöystö 18.9.2001

Toim. Kati Nappa

Luumu-sipulihöystö

1/2-1 salaattisipuli (jättisipuli)
4-8 luumua
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
vähän tuoretta tai kuivattua rosmariinia
2 tl hunajaa
suolaa, mustapippuria

1. Puolita sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Silppua valkosipulit
2. Halkaise luumut, poista kivi ja leikkaa ne noin puolensentin lohkoiksi.
3. Kuumenna öljy, lisää sipuli ja kuullota noin 10 minuuttia.
4. Lisää luumut, rosmariini, valkosipulit sekä hunaja ja jatka kuullotusta runsaat 5 minuuttia.
5. Mausta ja tarkista maku. Tarjoa lämpimänä. Höystö maistuu hyvin myös lihan ja broilerin kera.

Rosmariini-valkosipulikuhaa

600 g kuhaa, siikaa, ahventa, haukea tai muuta kalaa fileenä
2-3 rkl öljyä
2-4 valkosipulinkynttä
4 tuoretta pientä rosmariinin oksaa
4-8 tuoretta timjamin oksaa
suolaa, mustapippuria myllystä

1. Leikkaa valkosipulin kynnet ohuiksi viipaleiksi. Jos kalafileet ovat kookkaita, leikkaa ne annospaloiksi.
2. Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää valkosipuliviipaleet ja yrtit ja paista pari minuuttia. Pannu ei saa olla liian kuuma etteivät yrtit ja valkosipuli pala.
3. Lisää kalapalat pannulle ja paista. Käännä palat ja nosta valkosipuliviipaleet ja yrtit palojen päälle. Mausta suolalla ja ripauksella pippuria.
4. Tarjoa luumu-sipulihöystön ja hyvän leivän (ja halutessasi perunan) kera.

Lue myös:

    Uusimmat