Roskilden festivaaleilla hukkumisvaara

Johtaja arvioi sademäärän ylittävän entiset ennätykset kaksin kerroin.

Pohjoismaiden suurin rockfestivaali Roskilde on alkanut Tanskassa kosteissa tunnelmissa. Tämänvuotisista juhlista povataan Roskilden historian märimpiä. Maata viime päivinä piiskanneet rankkasateet muuttivat sekä festivaalialueen että sitä ympäröivät leirintäalueet mutavelliksi jo hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua. Punainen Risti on varoittanut hukkumisvaarasta.

Järjestäjät yrittivät taistella tulvavesiä vastaan levittämällä sahanpurua ja muovikatteita pahiten vettyneille alueille. Vettä ja mutaa on pumpattu pois. Festivaalivieraita opastettiin saapumaan paikalle julkisilla liikennevälineillä, samalla kun mutaan juuttuneita autoja yritettiin irrottaa juhlien pysäköintialueella.

- Koko Roskilden 37-vuotisen historian aikana ei ole satanut näin paljoa. Sademäärä tulee olemaan kaksinkertainen aikaisempiin ennätyslukemiimme verrattuna, arvioi festivaalien tiedottaja Esben Danielsen.

Sateiden odotetaan jatkuvan viikonlopun yli. Sää ei ole ollut Roskildelle suosiollinen ennenkään. Tilastojen mukaan 26 aikaisemmista 36 festivaalista on vietetty sadesäässä. Paikallisille kauppiaille kumisaappaiden menekki ei siksi tänäkään vuonna tullut yllätyksenä.

Loppuunmyydyille festivaaleille odotetaan kaikkiaan 115 000 vierasta. Nelipäiväisten juhlien aikana Roskilden seitsemälle lavalle nousee yhteensä noin 170 esiintyjää, mm. Beastie Boys, Björk ja Red Hot Chili Peppers.

(MTV3-STT-AFP-Ritzau)

Lue myös:

    Uusimmat