Mainos

Roskien poltto aiheuttaa turhia hälytyksiä

Puutarharoskien poltto aiheuttaa pelastuslaitoksille ylimääräisiä hälytyksiä. Puu- ja lehtiroskien poltosta nouseva savu saattaa kauempaa katsottuna näyttää rakennus- tai maastopalolta. Pääsiäisen aikaan puutarhatöiden lisäksi hämmennystä aiheutti kokkojen poltto.

Maastopaloja ei pääsiäisen aikaan juurikaan syttynyt. Etelässä maa on jo paljas, mutta maasto on edelleen kosteaa lumien sulamisen jäljiltä.

Tulipaloa epäilevän kannattaa selvittää, mistä savu nousee. Näin vältytään turhilta hätäpuheluilta ja tarkistuskeikoilta. Tavallisesta roskien poltosta ei hätäkeskukseen ole syytä soittaa.

Joillakin paikkakunnilla risujen, lehtien ja hakkuutähteiden poltto on kokonaan kielletty. Kielto koskee pääasiassa taajama-alueita ja niiden liepeitä. Joissakin kunnissa poltto on luvanvaraista, ja siitä tulee ilmoittaa etukäteen. On myös kuntia, joissa poltosta ei oteta vastaan lainkaan ennakkoilmoituksia. Tällöin roskien polttajan on varmistettava, ettei palosta aiheudu ylimääräisiä soittoja hätäkeskukseen.

Koska käytännöt vaihtelevat suuresti, puutarhajätteen poltosta kannattaa kysyä paikkakunnan päivystävältä palotarkastajalta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.