Mainos

Roskaaminen ärsyttää tallinnalaisia eniten

Äkkinäinen voisi luulla, että virolaisten suurin päänsärky on kännissä örveltävien suomalaisturistien tai britti-polttarijengien meteli ja möykkä.

Tuoreen tutkimuksen mukaan tallinnalaisia harmittaa kuitenkin eniten roskaaminen ja jätteiden viskaaminen minne sattuu. Sitä piti yleisen järjäestyksen kannalta suurimmaksi häiriötekijäksi 2/3 kyselyyn vastanneista. Hyvin usein täkäläisiä harmittaa myös autojen ajaminen viheralueille, paikkojen tuhriminen ja koirien jätösten jättäminen kadulle.

Turistien möykkääminen on tallinnalaisten mielestä aika marginaalista ja keskittyy pienelle alueelle Tallinnan vanhaan kaupunkiin. Valtaosa tallinnalaisista elää elämäänsä aivan muualla kaupungissa.

Harmin aihe on myös roskakorien vähäisyys puistoissa ja julkisilla paikoilla. Moni tallinnalainen on kyllästynyt kävelemään roskat kedessä ympäri kaupunkia koria etsien, ja heittää roskansa kylmästi katuojaan.

Laittomat kaatopaikat syyniin

Virossa ongelmaksi ovat muodostuneet laittomat kaatopaikat. Maassa aloitettiin viime kuun lopussa laaja kampanja, jossa puhdistetaan maastoa ja kerätään roskia.

Ainakin 40 000 vapaaehtoista osallistui viime lauantaina Viron historian suurimpaan siivoustapahtumaan. Päivän aikana saatiin kerättyä liki 800 tonnia roskia.

Jätettä kertyi niin paljon, että järjestäjille tuli lauantaina iltapäivällä pulaa jäteautoista, jotka kuljettivat täysiä kuormia kierrätyspisteisiin ja kaatopaikoille. Viranomaisten mukaan jätteiden kokoaminen jatkuu vielä tänäänkin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.