Rosberg ja Massa riemuitsivat - Räikkönen seitsemäs

Kimi Räikkönen ajoi Ferrarillaan seitsemänneksi formula ykkösten Brasilian GP:ssä. Williamsin Valtteri Bottas ajoi viimeiselle pistesijalle kymmenenneksi.

Interlagosin radalla ajetun kilpailun voitti Mercedeksen Nico Rosberg, joka tuli maaliin 1,457 sekuntia ennen toiseksi sijoittunutta tallikaveriaan Lewis Hamiltonia. MM-sarjassa Hamilton johtaa nyt Rosbergia 17 pisteellä ennen kauden päätöskisaa, josta jaetaan tuplapisteet, eli voitosta saa 50 pistettä. Hamilton menetti Brasiliassa voiton kannalta ehkä ratkaisevasti aikaa, kun hänen autonsa liukui ulos radalta 28. kierroksella juuri ennen varikkokäyntiä.

Bottaksen tallikaveri Felipe Massa ylsi kotiradallaan riemukkaasti kolmanneksi siitä huolimatta, että hänellä riitti monenlaisia tapahtumia varikolla. Ensimmäisellä varikkokäynnillään Massa otti 5 sekunnin aikarangaistuksen varikkoylinopeudesta. Kolmannella varikkokäynnillään brasilialainen ajoi ensin McLarenin varikkoruutuun, josta hän pian jatkoi Williamsin puolelle. Massa hävisi Rosbergille 41 sekuntia.

Neljännestä ruudusta lähteneen Bottaksen mahdollisuudet hyvään sijoitukseen hupenivat varikolla. Bottaksen toinen varikkokäynti kesti 9 sekuntia liian pitkään, kun varikkomies työskenteli auton ohjaamossa kiristäen ilmeisesti turvavöitä. Bottas putosi tämän takia 12:nneksi. Myös Bottaksen kolmas varikkokäynti kesti pari sekuntia liian pitkään.

Myös Räikkönen koki vaikeuksia varikkokäynnillä, sillä tunkki petti hänen Ferrarinsa alta ennen kuin varikkomiehistö sai etupyörän vaihdettua. Räikkönen menetti monta sekuntia, kun Ferrari piti nostaa uudestaan ilmaan ennen kuin renkaidenvaihto saatiin suoritettua. Suomalaisten keskinäinen järjestys ratkesi 42. kierroksella, jolloin Räikkönen ohitti Bottaksen radalla pian sen jälkeen, kun Bottas oli ajautunut leveäksi taisteltuaan Nico Hülkenbergin kanssa.

Kahden pysähdyksen taktiikkaa käyttänyt Räikkönen ajoi lopussa pitkän vedon samoilla renkailla. Hän oli parhaimmillaan neljäntenä, mutta joutui päästämään Jenson Buttonin, Sebastian Vettelin ja tallikaverinsa Fernando Alonson edelleen loppukierroksilla.

Brasilian GP:n tulokset: