Rosberg harmitteli renkaiden suorituskykyä

F1-sarjassa kilpailevan Williams-tallin kuljettaja Nico Rosberg lähtee sunnuntaina ajettavaan Kiinan osakilpailuun ruudusta 15. Rosberg harmitteli Bridgestonen renkaiden heikkoa suorituskykyä märällä radalla.

Michelinin renkaita käyttäneet tallit olivat lauantain aika-ajoissa ylivoimaisia. Rosbergin mielestä olosuhteet radalla olivat erittäin vaikeat.

- Tänään radalla vallinneet olosuhteet tekivät ajamisesta vaikeaa. Kilpailijoidemme renkaat olivat nopeampia märällä radalla. Kuivemmilla osuuksilla kaikki sujui hienosti ja nautin ajamisesta, mutta tänään nähty sademäärä teki meille mahdottomaksi nousta mukaan aika-ajojen kolmannelle osuudelle. Toivottavasti huomenna on kuivempaa, jolloin pääsemme parempaan vauhtiin, toivoi Rosberg.

Ferrari-tallin Michael Schumacher oli ainoa Bridgestonen renkailla kilpaillut kuljettaja, joka onnistui nousemaan aika-ajojen kärkikymmenikköön. Schumacherin lopullinen sijoitus oli kuudes.

- Minusta oli ihme, että Schumacher ylsi niinkin korkealle, Ferrarin tapaan japanilaisvalmistajan renkailla kisaava Rosberg tuumi.

Williams-tallin tekninen johtaja Sam Michael oli myös pettynyt päivän tuloksiin.

- Kuivalla radalla suorituskykymme oli täällä kohdallaan, joten märällä radalla ajettu aika-ajosessio oli siihen verrattuna pettymys. Pääsimme samoilla renkailla varsin lähelle Ferrarin suoritustasoa, mutta siitä huolimatta lähtöruutumme huomiseen kisaan ovat 14 ja 15. Nyt meidän täytyy vain syventyä kisastrategiaamme, kertoi Michael.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat