Mainos

Rosatom vakuuttaa: Fennovoimaan löytyy rahaa – tukea valtiolta ja hyvinvointirahastosta

Venäläisyhtiö Rosatom vakuuttaa, että Venäjän valtion ydinvoimayhtiö pärjää, vaikka EU-pakotteet hyydyttävät Venäjän pankkeja.

Rosatomin kakkosmies, varapääjohtaja Kirill Komarov vieraili Suomessa hälventämässä epäluuloja eduskunnan äänestyksen alla.

– Meillä on edelleen rahat tähän hankkeeseen, sillä bisneksemme pyörii normaalisti ja saamme tukea valtiolta. Osa rahoista tulee kansallisesta hyvinvointirahastosta ja osa tulee pankeista, sanoo Komarov MTV Uutisille.

Komarov yrittää hälventää kansalaisten ja kansanedustajien pelkoja Fennovoiman isoa venäläisomistusta kohtaan.

– En näe syitä pelolle. Olemme tässä hankkeessa toimittajana ja meillä on pitkäaikainen suhde Suomen kanssa. Loviisan ydinvoimala on ollut yli 40 vuoden ajan hyvä esimerkki Venäjän ja Suomen yhteistyöstä.

Rosatom muistuttaa, että ydinvoima on niin herkkä asia, että sillä ei pelailla - ei edes Ukrainan kanssa.

– Hoidamme sitoumuksemme kaikissa tilanteissa - myös nyt, kun meillä ei ole helppo tilanne Venäjän ja Ukrainan välillä. Toimitamme edelleen ydinvoimapolttoainetta Ukrainan ydinvoimaloihin.

– Sähkön vienti Suomesta Venäjälle on pian mahdollista - Fennovoiman sähköt pysyvät kuitenkin täällä. Suomalainen yhtiömme vie suomalaisen sähkön suomalaiseen verkkoon. Sitä ei voi myydä muualle, sanoo Komarov.

Eduskunta äänestää Fennovoiman luvasta joulukuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.