Rosa Luxemburgin ruumis löytynyt

Kuuluisan saksalaisen kommunistiaktivistin Rosa Luxemburgin ruumis on todennäköisesti löytynyt berliiniläisestä sairaalasta - 90 vuotta hänen kuolemansa jälkeen.

Charité-sairaalan patologian laitoksen johtaja Michael Tsokos uskoo, että sairaalan kokoelmissa vuosikausia säilytetty jalaton, päätön ja kädetön ruumis on Luxemburg. Aikanaan vedestä nostettu ruumis kuuluu tutkimusten mukaan 40-50-vuotiaalle naiselle, jonka toinen jalka oli toista lyhyempi. Luxemburg oli kuollessaan 47-vuotias, ja hän ontui.

Tuntomerkit viittaavat Tsokosin mukaan Luxemburgiin, mutta lopullista vahvistusta varten tarvittaisiin dna-testi. Hän vetoaakin yleisöön saadakseen käsiinsä jonkin Luxemburgille kuuluneen esineen vertailunäytteen ottoa varten.

Luxemburg ja hänen aatetoverinsa Karl Liebknecht murhattiin ampumalla Berliinissä tammikuussa 1919 epäonnistuneen vallankumousyrityksen jälkeen. Heidän ruumiinsa heitettiin kanavaan. Kanavasta nostettiin myöhemmin ruumis, jota väitettiin Luxemburgiksi ja joka haudattiin. Ruumiissa ei kuitenkaan ollut luodinreikiä.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat