Mainos

Roos arvostelee rajusti Lipposta

SDP:n kansanedustaja Jukka Roos syyttää puolueensa puheenjohtajaa pääministeri Paavo Lipposta jyräämisestä ja ihmisten ojentamisesta myllykirjeillä. Uusimman Seura-lehden haastattelussa Roos sanoo, että Lipposen hallituksen kapitalismi on kovempaa kuin kapitalismi muutama kymmenen vuotta sitten, jolloin tehtaanjohtajat ja patruunat hänen mukaansa sentään huolehtivat duunaristaan.

Roosin mielestä nykyinen hallitus on toteuttanut oikeistolaista politiikkaa ja mm. tehnyt leikkauksia, joita edellinen, Esko Ahon porvarihallitus ei tehnyt. Edes SAK ei ole Roosin mukaan niin tiukka kuin ennen, vaan osoittaa liiallista ymmärtämystä Lipposen leikkurille.

Roos puhuu haastattelussa vasemmiston petoksesta viime eduskuntavaalien jälkeen.
-Petoksesta kai on kysymys, jos ennen eduskuntavaaleja puhutaan toista ja sitten syödään samat sanat kaikilla mausteilla, Roos sanoo.

Lipposen sosiaalidemokratia poikkeaa Roosin mukaan rajusti hänen omastaan.
-Lipposella se on sitä, että toimitaan työnantajien ja hyvin toimeentulevien ehdoilla, Roos sanoo.

Haastattelussa Roos nostaa SDP:n yhden entisen puheenjohtajan europarlamentaarikko Pertti Paasion Lipposen vastakohdaksi. Roos tarjoaa Paasiota demarien presidenttiehdokkaaksi, jos nykyinen presidentti Martti Ahtisaari ei enää halua toiselle kaudelle.
-Ahtisaaren luopuessa Paasion mahdollisuudet olisivat paremmat kuin Lipposen, Roos arvioi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.