Roope Salmisen itse luoma formaatti nähdään pian televisiossa – haluaa kumota harhakäsitykset tekemästään työstä: ”Katsojat eivät tiedä mitään siitä"

1:11
Roope Salminen kehitti ensimmäisen oman formaattinsa jo 8-vuotiaana – katso videolta, millainen formaatti oli kyseessä!

Roope Salminen loi oman formaattinsa, joka nähdään pian televisiossa.

Juontaja ja näyttelijä Roope Salminen elää tällä hetkellä jännittäviä aikoja. Mies pääsee toteuttamaan pitkäaikaista haavettaan oman tv-formaatin tekijänä. Salmisen käsikirjoittama, ideoima ja juontama Lauma gameshow alkaa MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa keskiviikkona 10.11.

Ohjelmassa kilpailijoilta kysytään kysymys, johon ei tarvitse antaa oikeaa vastausta tai edes kertoa omaa mielipidettään. Pisteitä kertyy vastaamalla samalla tavalla kuin mahdollisimman moni muu.

– Tämän tv-formaatin kehittelyyn on mennyt vuosia siihen, että olen ollut siihen tyytyväinen ja nyt se on ihan täydellinen, Salminen kertoo.

Salmisen haave on ollut pienestä asti kehittää oma tv-formaatti.

– Olen sanonut 8-vuotiaana, että minun ykköshaaveeni ei ole olla näyttelijä tai astronautti vaan keksiä oma tv-ohjelma. Tämä konsepti ei ollut vielä silloin mielessä, mutta silloin suunnittelin toista pyramidiaiheista tietokilpailua.

Oman tv-ohjelman läpilyönti mediamaailmassa on vaikeaa. Tv-yhtiöt ottavat helpommin jo valmiita formaatteja ohjelmistoihinsa kuin uusia.

– Haluan sanoa tämän ääneen. Toivon, että ihmisillä ei ole sellainen harhakäsitys, kun olen ollut tv:ssä töissä, että voin vain kävellä tuonne uuden idean kanssa. Jokainen uusi tv-ohjelma on kanavalta ihan hirveä riski. Katsojat eivät tiedä mitään siitä.

– Uuden ohjelman tekeminen on ihan superkallista, suurin osa mitä tulee TV:stä, on valmiita ohjelmia. Meillä ei ole ollut olemassa studiota, lavastusta tai visuaalista ilmettä. Kaikki täytyy luoda ja rakentaa tyhjästä. Kynnys sille, että lähetään toteuttaa tällaista, on tosi korkealla, Salminen kuvailee.

Salminen kertoo odottavansa erityisesti jaksoa, jolloin hänen isänsä Eppu Salminen tulee vieraaksi.

– Faija on tulossa vieraaksi. Meidän kohtaamisemme tämän ohjelman puitteissa on sellainen mitä ei kannata missata.

”Kaikki varoittivat, että vauvavuosi menee nopeasti”

Puolitoistavuotiaan lapsen isä on käsikirjoittanut ohjelman vitsejä kotoaan käsin pikkuisen seurassa.  

Työn ja pikkulapsiarjen yhteensovittaminen on sujunut hyvin. Salminen kertookin löytäneensä uudenlaisen yhteyden lapseensa tämän kasvaessa.

– Kaikki varoittivat, että vauvavuosi menee tosi nopeasti. Kerkesin nauttia jokaisesta päivästä vauvan kanssa. Vauvat ovat kivoja, mutta nyt on kivempaa tutustua siihen henkilöön, joka sieltä alkaa kuoritutumaan. Millaiset jutut hänellä on, kun puhetta alkaa tulemaan, ylpeä isä kuvailee. 

Yllä olevalla videolla Roope Salminen kertoo 8-vuotiaana kehittämästään tv-formaatista.

Lauma alkaa MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa keskiviikkona 10.11. klo 21 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja