Roope Hintz teki hyvää jälkeä jääkiekon NHL:ssä

Yhdysvalloissa jääkiekon NHL:ssä Dallasin Starsin ja Nashvillen Predatorsin välisessä ottelussa nähtiin useampi suomalaisvoimin tehty maali. Ottelu päättyi kotijoukkue Dallasin voittoon lukemin 4–3.

Kotijoukkue Dallasin ensimmäinen maali syntyi yhdysvaltalaishyökkääjä Jason Robertsonin lavasta ja Roope Hintzin tarjoilemasta syötöstä, kun ottelua oli pelattu liki yhdeksän minuuttia. Vierasjoukkue Nashvillen tasoitusmaalista viitisen minuuttia myöhemmin vastasi puolestaan suomalaishyökkääjä Eeli Tolvanen.

Ottelun toisessa erässä maaleja saatiin odottaa viimeisille minuuteille saakka. Dallasin Robertson laukoi ottelun toisessa erässä vielä toisen maalin, tällä kertaa Esa Lindellin syötöstä, kun pelikello näytti aikaa 16:18. Tämän jälkeen maaleja syntyi kaikkiaan neljä. Yksi ottelun toisen erän maaleista syntyi Dallasin Hintzin rystynostosta.

Dallasin Luke Glendening vastasi kolmannen erän ainoasta maalista.

Dallasin suomalaishyökkääjän Roope Hintzin tilillä oli ennen illan ottelua yhteensä 37 pistettä tällä kaudella pelaamistaan 42 ottelusta. Illan syöttöpisteen ja maalin jälkeen Hintzin pistetilasto on yhteensä 39 pistettä. Nashvillen Eeli Tolvanen on puolestaan pelannut tällä kaudella 43 ottelua ja saanut tililleen kaikkiaan 15 pistettä.

Nashvillen maalilla torjunut Juuse Saros nappasi kiekon ottelun aikana 23 kertaa, kun laukauksia häntä kohti tuli kaikkiaan 27. Siinä missä moni NHL-pelaaja sai viime viikonloppuna viettää vapaapäiviä, osallistui suomalaisvahti Saros viikonloppuna ensi kertaa NHL:n tähdistöviikonlopun otteluun keskisen divisioonan riveissä.

Dallasin riveissä pelaavat Joel Kiviranta, Miro Heiskanen ja Jani Hakanpää jäivät tällä kertaa vaille pisteitä, kuten myös Nashvillen Mikael Granlund.