Roomassa verisiä Berlusconin vastaisia mellakoita - lähes 100 loukkaantui

Eri puolilla Italiaa on puhjennut väkivaltaisiksikin kääntyneitä mielenosoituksia pääministeri Silvio Berlusconia vastaan. Mellakat alkoivat sen jälkeen, kun Berlusconi voitti tänään erittäin täpärästi luottamuslauseäänestyksen parlamentin alahuoneessa.

Pelkästään Rooman mellakoissa on loukkaantunut lähes sata ihmistä. Loukkaantuneiden joukossa on myös useita poliiseja. Roomassa tilanne muuttui paikoin kaoottiseksi, kun mielenosoittajat sytyttivät autoja ja heittivät poliisia katukivillä.

Poliisi puolestaan turvautui kyynelkaasuun ja pamppuihin taltuttaessaan mellakoitsijoita Rooman keskustan suosituilla turistikaduilla. Kymmeniä mielenosoittajia otettiin kiinni. Silminnäkijöiden mukaan useiden kasvoilla valui verta.

- Minua hävettää olla italialainen. Tämä päivä on italialaisen demokratian loppu, kuvaa tuntojaan uutistoimisto AFP:n haastattelema mielenosoitukseen osallistunut opiskelija Marianna Martellozzo.

Mielenosoittajat myös heittelivät maalia ja ilotulitteita kohti Italian senaatti- ja parlamenttitaloja, joissa Berlusconin jatko sai tänään sinettinsä.

Järjestäjien mukaan Roomaan oli kerääntynyt noin 100 000 protestoijaa ja tuhannet muut osallistuivat muihin mielenosoituksiin eri puolilla maata. Milanossa protestoijat tunkeutuivat sisälle pörssirakennukseen, missä he paljastivat banderollin jossa luki: "Olette joukko rasistisia keinottelijoita".

Sisilian pääkaupungissa Palermossa opiskelijat järjestivät lyhyen istumaprotestin kaupungin lentokentän kiitoradalla.

Mielenosoituksia oli myös ainakin Cataniassa, Barissa, Cagliarissa, Genovassa ja Napolissa.

(MTV3 - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat