Mainos

Roomassa suurmielenosoitus homoliittolakia vastaan

Pääministeri Prodin hallitus on ajanut lakiesitystä, joka antaisi lisää oikeuksia pareille, jotka eivät ole naimisissa tai eivät voi mennä naimisiin. Kirkon mukaan kyse on hyökkäyksestä perhearvoja vastaan.

Satojatuhansia ihmisiä kokoontui päivällä Roomaan osoittamaan mieltään lakiesitystä vastaan, joka antaisi lisää oikeuksia naimattomille pareille, heidän joukossaan myös homopareille.

Perheen päivä -nimellä kulkeneen mielenilmauksen olivat järjestäneet useat roomalaiskatoliset järjestöt ja konservatiiviset ryhmät. Mielenosoittajia saapui paikalle junilla, ja heitä kuljettamaan oli varattu myös yli 3000 bussia.

Järjestäjien mukaan jopa 750 000 ihmistä kokoontui paikalle kuuntelemaan puheita ja musiikkia karnevaalihenkisessä tilaisuudessa.

- En halua tuomita homoseksuaaleja, mutta heitä ei voi kuvata normaaleiksi. En halua poikani ajattelevan, että on normaalia tuoda kotiin poika tytön sijaan, 54-vuotias kolmen lapsen äiti Lucia Basile sanoi.

Muutaman korttelin päässä homojen oikeuksien puolustajat järjestivät oman pienemmän vastamielenosoituksensa. Heitä oli paikalla joitakin satoja.

Pääministeri Romano Prodin hallitus on ajanut lakiesitystä, joka antaisi lisää oikeuksia pareille, jotka eivät ole naimisissa tai eivät voi mennä naimisiin. Oikeudet koskevat esimerkiksi perintöä ja sosiaalietuuksia.

Roomalaiskatolisen kirkon mukaan kyse on hyökkäyksestä perhearvoja kohtaan. Se on kutsunut lakiesitystä Troijan hevoseksi, joka lopulta johtaa homoseksuaalien välisiin avioliittoihin.

Vuosittain solmittujen avioliittojen määrä on laskenut Italiassa runsaan kolmenkymmenen vuoden aikana 419 000 liitosta 250 000 liittoon. Avioliiton ulkopuolella syntyneiden lasten määrä puolestaan on kaksinkertaistunut kymmenen vuoden aikana.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.