Rooman pahamaineisin gangsteripomo tapettiin - nolo päätös ryöstölle

Yksi Rooman pahamaineisimmista gangsteripomoista ammuttiin kuoliaaksi pieleen menneen ryöstöyrityksen yhteydessä Italiassa.

Magliana -jengin pomo Angelo Angelotti sai heti surmansa ja kaksi muuta ryöstäjää loukkaantuivat kun he yrittivät ryöstää kahta jalokivikauppiasta Rooman esikaupungissa Spinacetossa, kertoo the Telegraph-lehti.

Jalokivikauppiaat Andrea Polimadei ja hänen veljensä Luca olivat juuri lähteneet kotoaan eilen aamunkoitteessa. Heillä oli mukanaan 75 000 euron arvosta jalokiviä ja he olivat matkalla Münichiin messuille.

Ryöstäjät törmäsivät pakettiautollaan veljesten auton kylkeen kun he olivat matkalla lentokentälle. Andrea Polimadei kertoo poliisille luulleensa ensin, että kyse oli liikenneonnettomuudesta ja pysäytti auton. Hän kertoo menneensä paniikkiin kun hän näki naamioidun miehen ratin takana ja kaksi aseellista apuria.

Polimadei kertoo ottaneensa revolverinsa ja ampuneensa Angelottia rintaan ja vahingoittaneensa toista ryöstäjistä vakavasti. Kolmas pääsi karkuun mutta jäi myöhemmin poliisin haaviin.

- Minä pelkäsin ja ammuin. En tajunnut mitään. Tunsin olevani vaarassa kun heidän aseensa osoittivat minua. Ammuin monta kertaa, Polimadei kertoo.

Angelottia on syytetty jalokivikauppiaan murhasta Firenzessä 1992. Hänet tuomittiin ryöstöstä 1998 mutta pääsi vapaalle vuotta myöhemmin. Hän on myös ollut pidätettynä huumekaupasta ja koronkiskonnasta.

Rooman pormestari Gianni Alemanno kuvaili Angelottin murhaa "urotyöksi" ja tarjosi tukeaan jalokivikauppiaille.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat