Mainos

Romuttaako putkimies Obaman etumatkan? - Katso video

Joe the Plumber eli Putkimies-Joe on Yhdysvaltain presidentinvaalien uusin tähti. Mies tuli kaikkien amerikkalaisten tietoisuuteen viimeistään Barack Obaman ja John McCainin viimeisessä vaaliväittelyssä, jonka aikana putkimies mainittiin peräti 26 kertaa.

Kuka sitten on tämä mystinen Joe-Putkimies ja mikä on tehnyt hänestä lyhyessä ajassa Yhdysvaltain puhutuimman henkilön?

Oikealta nimeltään mies on Joe Wurzelbacher, ja hän toimii pienyrittäjänä putkialalla. Joe astui tv-kameroiden eteen ensimmäistä kertaa muutama päivä sitten, kun demokraattien Obama oli kampanjointimatkalla Ohiossa Joen kotiseudulla.

Joen ja Obaman kiivas sanailu eteni tv-kameroiden edessä näin:

Putkimies-Joe: Ajattelin perustaa yrityksen, joka tuottaisi noin 250 000 dollaria vuodessa. Sinun verosuunnitelmasi tulee minulle kuitenkin liian kalliiksi. Joutuisin maksamaan huomattavasti enemmän veroja kuin nyt, eikö?

Obama: On totta, että verotus nousee 250 000 dollarin jälkeen. Verotuksen nostamisen tarkoituksena on kuitenkin se, että menestys jakautuisi isommalle ihmisjoukolle.

Republikaanien leiri näki keskustelussa mainion vaaliaseen Obamaa vastaan. Pian John McCain seisoikin tv-kameran edessä puhuen ikään kuin kaikille Amerikan "joe-putkimiehille".

- Putkimies-Joe, minä en halua jakaa menestystäsi ja vaurauttasi kaikkien kesken. Minä en halua rikkoa amerikkalaista unelmaasi. Pienyrittäjien verotusta ei tule nostaa, McCain jyrisi.

Vaaliväittelyssä McCain nosti Putkimies-Joen nimen esiin useita kertoja. Hän jopa kuvaili Joeta sanoin "vanha kamuni Putkimies-Joe", "my old buddy, Joe the Plumber."

Tuoreimmat kyselyt kertovat Obaman kasvattaneen vaalikamppailussa etumatkaansa McCainiin. Republikaanit toivovatkin Putkimies-Joesta piristysruisketta McCainin takkuilevaan kampanjointiin.

Ei kerro kumpaa äänestää

Putkimies-Joe on ollut täysin yllättynyt saamastaan suosiosta.

- En odottanut tällaista kohua minun ja Obaman välisestä keskustelusta, hämmentynyt Joe virkkoi tv-kameroille.

Mies ei kuitenkaan paljasta, äänestääkö hän McCainia vai Obamaa.

- Se on henkilökohtainen asiani, putkimies tyytyi myhäilemään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.