Mainos

Romney mukaan USA:n presidenttikilpaan

Konservatiivisen republikaanin Mitt Romneyn rasitteena pidetään ennen muuta sitä, että hän on mormoni.

Entinen Massachusettsin kuvernööri Mitt Romney on ilmoittautunut mukaan kamppailuun Yhdysvaltain republikaanisen puolueen presidenttiehdokkuudesta. Mielipidekyselyissä Romney on vasta neljäntenä republikaanien ehdokkuustaistelussa.

Romney on asiantuntijoiden mukaan konservatiivisempi poliittisesti kuin New Yorkin entinen kaupunginjohtaja Rudy Giuliani ja senaattori John McCain, jotka ovat republikaanien leirin kärkinimet mielipidekyselyissä. Myös edustajainhuoneen entinen puhemies Newt Gingrich on kyselyissä suositumpi kuin Romney.

- Kun tänään näemme edessämme radikaalin, väkivaltaisen jihadin kasvot ja mahdollisen ydinase-epidemian, ei asevoimiamme pitäisi alistaa alati vaihtuvien poliittisten tavoitteiden oikkuihin, Romney julisti ilmoittaessaan ehdokkuudestaan Dearbornissa Michiganissa.

Romney on saavuttanut mainetta ennen muuta Salt Lake Cityn vuoden 2002 talviolympialaisten järjestelytoimikunnan puheenjohtajana. Romneyn isä George Romney oli Michiganin kuvernöörinä kuusi vuotta ja hänkin pyrki, tosin tuloksetta, Valkoiseen taloon 1960-luvulla.

Romneyn rasitteena pidetään ennen muuta sitä, että hän on mormoni. Mielipidekyselyjen mukaan amerikkalaiset ovat valmiit äänestämään Valkoiseen talon naisen tai mustaihoisen ennemmin kuin mormonin.

Presidentinvaalit pidetään vuonna 2008. Demokraattien leirissä suosikki on tällä haavaa New Yorkin senaattori Hillary Clinton, entisen presidentin Bill Clintonin vaimo.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.