Mainos

Romney mollasi puolta Amerikkaa sosiaalipummeiksi - "Puhuin valmistautumatta"

Republikaanien presidenttiehdokas Mitt Romney on joutunut selittelemään lausuntojaan, joissa hän sanoi presidentti Barack Obaman kannattajia avustuksista riippuvaisiksi uhreiksi.

Romneyn lausunto tallennettiin salaa suljetussa varainkeruutilaisuudessa jo aiemmin tänä vuonna, mutta se tuli julkisuuteen nyt, kun liberaali Mother Jones -lehti julkaisi sen nettisivuillaan.

Videolla Romney sanoo, että 47 prosenttia amerikkalaisista tukee Obamaa. Romneyn mukaan nämä ihmiset - lähes puolet amerikkalaisista äänestäjistä - pitävät itseään uhreina, ovat riippuvaisia valtion avustuksista eivätkä maksa veroja.

- Minun tehtäväni ei ole välittää näistä ihmisistä. En saa ikinä heitä vakuuttuneiksi siitä, että heidän pitäisi kantaa itse vastuu itsestään, Romney sanoi pienelle ryhmälle rikkaita tukijoitaan.

Obaman kampanjaesikunta kyseenalaisti heti Romneyn kyvyn hoitaa presidentinvirkaa, jos hän halveksuu puolta maan kansalaisista.

Romney onkin joutunut pahoittelemaan sanomisiaan.

- Lausunto ei ollut kovinkaan tyylikäs, sanotaanko näin. Vastasin etukäteen valmistautumatta minulle esitettyyn kysymykseen, Romney totesi.

Yhdysvaltain presidentinvaalit pidetään marraskuussa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mitt Romneyn salaa äänitetty puheenvuoro:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.