Rommi-luumupiirakka

Voit tehdä saman piirakan kahteen erilaiseen pohjaan. Käytä joko uutta Pyöreää Piirakkataikinaa, joka on valmiiksi oikean muotoinen ja valmiiksi voideltu. Toinen vaihtoehto on valmis pakaste Pullataikina, joka myydään levyinä kilon paketissa.

Noin 25–30 cm:n piirakkavuoka

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g) TAI ½ pkt Myllyn Paras Pullataikinaa (4 kpl levyjä, 500 g)

Täyte:
1 dl maitorahkaa
1 dl vaniljakastiketta
1 dl smetanaa
1 muna
½-1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
6-8 tuoretta luumua lohkoina
2-3 rkl rommia tai hieman rommiesanssia
75 g mantelilastuja (1 pss)

Anna luumulohkojen maustua rommissa ainakin pohjan valmistelun ajan.

Piirakkataikinapohja: Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

Pullataikinapohja: Sulata pullataikina levyt erillään. Nipistä sulaneet taikinalevyt reunoistaan yhteen niin, että saat sopivan pohjan piirakkavuokaan.

Tee piirakkaan pienet reunat venyttämällä taikinaa vuoan reunoille. Anna pullapohjan kohota paksuudeltaan kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40-asteisessa uunissa tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä.

TÄYTE: Levitä piirakkapohjalle valutetut rommiluumulohkot renkaan muotoon. Sekoita rahkaan vaniljakastike, smetana, muna ja sokerit sekä luumuista valutettu rommi. Kaada se luumujen päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia kauniin väriseksi.

Piirakkataikinapohja paistetaan alimmalla tasolla ja pullataikinapohjainen piirakka paistetaan uunin keskitasolla. Myös piirakkavuoan materiaali ja koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi ja paksupohjaisempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Vinkki: Voit käyttää tuoreiden luumujen tilalla omenoita tai kuivattuja pehmeitä luumuja.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat