Mainos

Romano Prodi kannattaa euroarmeijaa

EU-komission puheenjohtaja kehuu suunniteltua euroarmeijaa. Puheenjohtaja Romano Prodi sanoo, että jos euroarmeija toteutuu, Euroopalla on ensimmäistä kertaa yhteinen rauhanturvajoukko.

Prodi lausui mielipiteensä brittiläisen Independent-lehden haastattelussa. Britanniassa Prodin euroarmeijaa epäillään, samoin kuin liittoutumattomuuttaan painottavassa Suomessa.

Prodin käyttämä nimitys "Euroopan armeija" tullee närkästyttämään EU:hun epäilevästi suhtautuvat piirit. Haastattelussa Prodi käytti jatkuvasti nimitystä Euroopan armeija EU:n kaavailemasta noin 60 000 sotilaan joukosta, jonka tarkoitus on toimia kansainvälisissä kriiseissä, kun sotilasliitto Nato ei halua tulla mukaan.

-Jos ette halua kutsua sitä Euroopan armeijaksi niin älkää sitten kutsuko. Voitte kutsua sitä vaikka Margaretiksi tai Marianneksi tai miksi tahansa muuksi, mutta se on yhteinen yritys muodostaa rauhanturvajoukko - ensimmäinen kerta, kun Euroopan tasolla yritetään yhdessä, eikä kahdenvälisesti (ryhtyä rauhanturvahankkeisiin), hän sanoi.
-Kun puhuin Euroopan armeijasta, en pilaillut, Prodi vakuutti.

Nimitys Euroopan armeija on jo ehtinyt herättää epäluuloja ns. euroskeptikoiden keskuudessa ja monissa yhteyksissä EU--johtajat ovat torjuneet epäilyt siitä, että nopean toiminnan rauhanturvajoukko tarkoittaisi itse asiassa Euroopan armeijan perustamista.
(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.