Mainos

Romanitilanne voi jatkua sekavana vielä kaksi kuukautta

Helsingin kaupungin sosiaalivirasto teki Kalasatamassa asuville romaneille kaksi viikkoa sitten tarjouksen väliaikaismajoituksesta Hietaniemen palvelutalossa.

Romanit eivät pitäneet palvelutaloa itselleen sopivana, joten osa palasi Sosiaalikeskus Sataman tiloihin. Viime viikolla keskuksesta katkaistiin sähköt turvallisuustoimena.

Sosiaaliviraston johtava asiantuntija Jarmo Räihä, onko ongelma se, että romanit eivät tarttuneet tarjoukseen?

— Tämä on minun käsitys asiasta, Räihä sanoo.

Räihän johtama työryhmä jättää huhtikuun loppuun mennessä esityksensä asian ratkaisemiseksi.

Tämän jälkeen lautakunnat antavat lausuntonsa ja kaupunginhallitus käsittelee asian kesäkuun alussa. Räihän mukaan silloin on odotettavissa linjauksia.

Voiko tämä tilanne siis jatkua vielä lähes kaksi kuukautta?

— Niin, näinkin voi sanoa.

— Mutta meillä on linjaukset ja käsitys siitä miten asiaa hoidetaan. Romaneille on tarjottu Hietaniemeä, joka on sama palvelu kaikille jotka helsingissä tarvitsevat tilapäistä majoitusta, Räihä sanoo.

"Kaikille EU:n kansalaisille sama palvelu"

Räihän mielestä Hietaniemen palvelutalo on tasavertainen ratkaisu. Romaneille ei tarjota enempää eikä vähempää kuin muille väliaikaismajoitusta tarvitseville.

Näillä näkymin kaupunki ei ole tekemässä uutta tarjousta romaneille. Kaupunki lisäksi neuvottelee siitä, voitaisiinko Sosiaalikeskus Sataman vuokrasopimus purkaa jo ennen sen loppumista toukokuussa. Räihän mukaan keskuksessa asuvat ovat välittömässä hengenvaarassa.

Tällä hetkellä osa romaneista on Räihän käsityksen mukaan lähdössä pääsiäiseksi kotimaahansa. Osa on majoittunut sosiaalikeskuksen pihamaalle autoihin ja matkailuvaunuihin. Myös keskuksen sisällä on yövytty.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.