Mainos

Romanit: Manne-tv hyllylle!

Romanifoorumin varapuheenjohtaja kertoo, että romanifoorumi ryhtyy keräämään nimiä verkkoadressiin, ja pyrkii saamaan Manne-tv:n pois ruudusta yhteistyössä Ylen kanssa.

Suomen romanifoorumi vaatii Yleä hyllyttämään viihdesarja Manne-tv:n. Sarja on foorumin mukaan ihmisarvoa alentava ja rasistinen.

Ylen ohjelmapäällikkö Harri Virtanen toteaa, että toissa lauantaina alkanutta sarjaa ei kielteisen palautteen takia aiota hyllyttää. Virtanen kertoo Ylen saaneen noin sata yhteydenottoa, joista myönteisiä on ollut neljä.

Virtasen mukaan sarjan painopiste siirtyy kuitenkin pois kliseisestä huumorista. Sarjan sisältöä aiotaan säätää enemmän valtaväestön asenteisiin kohdistuvaksi.

Romanifoorumin varapuheenjohtaja Mertsi Lindgren kertoo saaneensa puheluja ympäri Suomea. Romanit kokevat sarjan loukkaavaksi. Lindgrenin mukaan sarjasta koituu ongelmia erityisesti kouluissa.

-Minua kiusattiin 80-luvulla koulussa tv-sarja Pulttiboisin takia.

Sarjan muokkaaminen ei romanifoorumille kelpaa. Manne-tv halutaan kokonaan pois ruudusta. Lindgren kertoo, että foorumi ryhtyy keräämään nimiä verkkoadressiin, ja pyrkii saamaan Manne-tv:n pois ruudusta yhteistyössä Ylen kanssa. Tarvittaessa romanit ovat valmiit viemään asian oikeuteen. Tulevaisuudessa Lindgren toivoo Yleltä parempaa yhteistyötä romaniyhteisön kanssa.

Romanikatsojien loukkaamista Ylen ohjelmapäällikkö Harri Virtanen pahoittelee, sillä sarjan tavoitteena oli luoda keskustelua ja purkaa valtaväestön ennakkoluuloja. Ohjelman tuotannon ennakkovalmisteluja Virtanen pitää riittävinä. Sarja tehtiin suuren yleisön kesäviihteeksi.

-Ei se niin voi mennä, että ohjelmaa tehtäessä kysyttäisiin eri puolilta lupia ja suostumuksia.

Yle on suunnitellut Manne-tv:n 12-osaiseksi. Sarjasta on esitetty kaksi osaa, ja yhteensä neljä osaa on valmiina. Ensimmäistä osaa katsoi 360 000 suomalaista, toista 270 000. Ylen mukaan sarja on pysynyt katsojatavoitteissaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.