Mainos

Romanit leiriytyivät Helsingin keskustaan

Osa Helsingin kalasatamasta aamulla häädetyistä romanialaisista on leiriytynyt Senaatintorille.

Torin keskelle kokoontui kello 18 aikaan noin parikymmentä romania ja yhtä monta aktivistia. Romanien mukaan poliisi kehotti heitä saapumisen jälkeen purkamaan leirin välittömästi. Romanit ovat purkaneet torille pystytetyn teltan. Poliisi on antanut luvan, että yksi teltta saa jäädä pystyyn sadekatokseksi.

STT:n mukaan osa romaneista on siirtynyt sisälle torin laidalla sijaitsevaan Tuomiokirkkoon. Kello 21.30 torilla paikalla olleen MTV3 Uutisten toimittajan mukaan ulkona sateessa oli kuitenkin yhä arviolta parikymmentä romania. Kahdelle lapsiperheelle ja yhdelle pariskunnalle oli sen sijaan löytynyt yösija suomalaisten yksityishenkilöiden kotoa.

Tilannetta on valvomassa neljä poliisipartiota.

Poliisi tyhjensi tänään aamulla Helsingin Kalasataman romanileirin, minkä jälkeen romanit saapuivat Senaatintorille. Leiriytymisellä protestoidaan Helsingin kaupungin päätöstä häätää romanit Kalasataman leiristä. Kaupunki on ehdottanut romaneille, että he yöpyisivät joko Rastilan leirintäalueella tai majoittuisivat Diakonissalaitoksen tiloihin Helsingin Kallioon.

Sosiaalikeskus Sataman mukaan romaneilla ei ole varaa yöpyä leirintäalueella.

(MTV3)

Katso Nina Rahkolan raportti (Seitsemän uutiset 30.8.2011)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.