Mainos

Romanikerjäläisten määrän odotetaan jälleen kasvavan

Sosiaalivirasto odottaa romanikerjäläisten määrän kasvavan jälleen kevään ja alkukesän aikana. Helsingin kaupungin sosiaaliviraston johtava asiantuntija Jarmo Räihä kertoo, että liikenne Suomeen on lisääntynyt jo muutaman viikon ajan.

- Nyt kolmisen viikkoa on ollut kasvavaa liikennettä Suomeen ja tietojen mukaan voidaan odottaa, että heitä saapuu tänne kevään ja kesän aikana lisää. Me olemme saaneet tietoa lähinnä meidän omilta projektityöntekijöiltämme, jotka ovat kuulleet asiasta romaneilta itseltään, mutta myös Romanian Suomen suurlähetystöltä on tullut tällaista samanlaista tietoa että määrä tulee lisääntymään, Räihä kertoo.

Sosiaalivirasto haluaa ratkaista tilanteen ilman pakkokeinoja

Helsingin kaupungin sosiaaliviraston ensisijaisena prioriteettina on huoli alaikäisistä lapsista. Viikon alussa sosiaalityöntekijät tekivät ilmoituksen perusteella tarkastuskäynnin Helsingin Sörnäisissä sijaitsevaan leiriin.

- Meidän pitää huolehtia siitä. että lapset elää turvallisissa olosuhteissa ja meidän näkemyksen mukaan ja monen muunkin tahon mukaan ne olosuhteet ovat puutteelliset siellä.

Sosiaalivirasto on yrittänyt pitää auki keskusteluyhteyttä romaneihin ja välttää minkäänlaisia pakkotoimia.

- Kyllä tämä on niin vaikea asia ratkaistavaksi, että kieli keskellä suuta pitää kulkea. Tilanne on siellä nyt aika huono, siellä on kolme alaikäistä lasta. Sitä on kuitenkin yritetty rauhanomaisesti purkaa neuvottelemalla eikä ole lähdetty esimerkiksi purkamaan niitä leirejä, johon ehkä lainsäädännölliset perusteet olisi voinut olla, Räihä kertoo.

Puheet romanien uhkailusta lasten huostaanotolla Räihä kiistää.

- Huostaanotto on äärimmäinen keino, eikä sosiaaliviraston linjana ole ollut huostaanottojen tekeminen tässä asiassa vaan me ollaan pyritty informoimaan näitä henkilöitä, että tällaisissa olosuhteissa ei voi asua ja että heidän pitäisi järjestää asumisensa jollain muulla tavalla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.