Mainos

Romanijärjestöt kritisoivat kerjäläistyöryhmän kokoonpanoa

Suomen romanijärjestöt arvostelevat kerjäläistyöryhmän kokoonpanoa. Järjestöjen mukaan sisäministeri Anne Holmlundin asettamassa työryhmässä ei ole kuultu romanien edustajia.

Romanijärjestöjen luovuttamassa julkilausumassa vaaditaan, että ryhmä kuulee romanijärjestöjä, kuten Euroopan neuvoston romaneita koskeva yleissuositus edellyttää, kertoo sosiaalineuvos Väinö Lindberg.

- Suosituksen mukaan meitä tulee kuulla säännönmukaisesti kaikessa Euroopan romaneita koskevassa viranomaisten hallintotyössä ja eduskunnan lainsäädäntötyössä. Tässä työryhmässä meidät on kuitenkin täysin sivuutettu.

"Kerjäämisen kriminalisointi EU-lakien vastaista"

Suomen romanijärjestöt eivät hyväksy kerjäämisen kieltävää lakialoitetta, joka kieltäisi kerjäämisen. Lakimuutosaloite liittyy pääosin Suomeen tulleisiin kadulla kerjääviin romanialaisiin tai romanitaustaisiin köyhyyssiirtolaisiin ja se on järjestöjen mielestä syrjivä.

- Asioihin pitää puuttua niissä maissa, joista ihmiset joutuvat lähtemään etsimään parempaa elämää muualta. On käsittämätöntä edes ajatella, että lainsäädännöllä kuviteltaisiin poistettavan tämä ongelma. Nyt tarvitaan yhteistä eurooppalaista tahtoa.

Uusilta EU:n jäsenvaltioilta kuten Romanialta on vaadittu vähemmistöjen, muun muassa romanien, olojen korjaamista. Maiden toimenpiteet eivät ole olleet kuitenkaan riittäviä. Romanijärjestöt vaativat, että kieltojen sijaan Eurooppaan luodaan yhteistä romanipolitiikkaa sekä perustetaan romaniväestön asemaa koskeva kehittämisrahasto.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.