Mainos

Romaniasta tulleiden romanien palautus alkoi

Suomeen saapuneiden romanien palautus Romaniaan on aloitettu tänään.

Suomeen saapuneiden romanien palautus takaisin Romaniaan on aloitettu tänään. Ensimmäiset 53 romania lennätettiin iltapäivällä Bukarestiin Finnairin tilauslennolla.

Lennolla oli vahva poliisimiehitys, eikä asiasta kerrottu turvallisuussyistä ennakkoon. Romaniasta on tullut kevään aikana Suomeen viitisensataa turvapaikanhakijaa. Heistä puolet on jo saanut käännytyspäätöksen. Loputkin romanit on aikomus palauttaa elokuun loppuun mennessä ja uusia tilauslentoja suunnitellaan.

-Täytyy muistaa että jokainen päätös on yksilöllinen. Tähän asti ulkomaalaisvirasto on soveltanut sitä lainpykälää, että hakemus on ilmeisen perusteeton, jolloin tämä nopeampi menettely on mahdollinen, sisäasiainministeriön kansliapäällikkö Kari Häkämies sanoo.

Miten sitten jatkossa pystytään estämään tällaiset pakolaisvirrat, jotka kuitenkin aiheuttavat jonkin verran kuluja valtiolle?

-Tärkeintä on että ihmiset eivät lähtisi väärin perustein liikkeelle. Useinhan kyseessä on joko salakuljetus tai se, että annetaan väärää tietoa meidän sosiaaliturvastamme tai siitä miten turvapaikoja täällä myönnetään. Näissä tapauksissa ihmiset pettyvät suuresti, Häkämies jatkaa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 24.06.).

(Yhdeksän uutiset 24.06.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.