Mainos

Romaniasta löytyi uusia lintuinfluenssaepäilyjä

Romanian maatalousministeriö on ilmoittanut jälleen uusista lintuinfluenssaepäilyistä. Maassa paljastui viime viikolla lintuinfluenssaa, joka on ihmiselle vaarallista virustyyppiä.

Romania on ilmoittanut löytäneensä uusia mahdollisia lintuinfluenssatapauksia Tonavan suistoalueelta. Yksi tartuntaepäilyistä todettiin lähellä Ukrainan rajaa.

- Joutsenesta läheltä Ukrainan rajaa otetut testit osoittautuivat positiivisiksi. Myös joistakin joutsenista Maliucissa ja yhdestä ankasta lähellä Ceamurlia de Josia tehdyt testit ovat olleet positiivisia, kertoi maatalousministeri Gheorghe Flutur toimittajille.

Ceamurlia de Josin ja Maliucin siipikarjasta viime viikolla otetut näytteet osoittivat, että lintuinfluenssa oli ihmiselle vaarallista H5N1-tyyppiä. Samaa tautikantaa on tavattu myös Turkissa. Lisäksi Kreikassa selvitetään parhaillaan, kantoiko Hioksen saarella tartunnan saanut kalkkuna H5N1:stä.

Lintuinfluenssa voisi aiheuttaa maailmanlaajuisen pandemian, jos se muuntuisi ihmisestä ihmiseen tarttuvaksi. H541 on vaatinut Kaakkois-Aasiassa kuutisenkymmentä ihmishenkeä.

EU:n ulkoministerit neuvottelevat influenssauhkasta

Lintuinfluenssan aiheuttamaa uhkaa pohditaan lähipäivinä monissa eri tason tapaamisissa EU:n sisällä. Ulkoministerit ovat koolla tänään ja terveysministerit myöhemmin tällä viikolla.

Neuvonpidon ohella myös käytännön tasolla tapahtuu, brittiläiset influenssa-asiantuntijat lähtevät lähipäivinä tiedonkeruumatkalle taudin alkulähteille Kiinaan ja Vietnamiin selittääkseen lintuinfluenssaviruksen leviämismekanismia.

EU aikoo kieltää elävien lintujen ja siipikarjan lihan tuonnin alueilta, joissa lintuinfluenssaa on löydetty. Jo nyt monissa EU-maissa valmistaudutaan hankkimaan rokotteita sillä varauksella, että virustyyppi muuttuu nykyistä vaarallisemmaksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Ruotsi tiukentaa tullitarkastuksia lintuinfluenssariskin vuoksi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.