Mainos

Romaniassa hylätään edelleen paljon lapsia

Synnytyssairaaloihin hylätään Romaniassa vuosittain noin 4000 lasta. Hylättyjen lasten määrä on edelleen suuri, vaikka maassa on uudistettu rajusti lastensuojelua ja adoptiota koskevaa lainsäädäntöä.

Euroopan unionin jäseneksi pyrkivä Romania on uudistanut rankasti lastensuojelua ja adoptiota koskevaa lainsäädäntöä. Vuoden alusta maassa tuli voimaan laki, joka muun muassa kieltää kansainvälisen adoption. Myös neuvolatoiminnan ennaltaehkäisevä merkitys on Romaniassa ymmärretty.

- Uuden lain mukaan jokaisen raskaana olevan naisen täytyy saada ammattimaista hoitoa ja saada neuvolapalveluita lapsen syntymän jälkeen, sanoo lastensuojeluviraston pääsihteeri Lehel Bogdan.

EU on myöntänyt Romanialle noin 60 miljoonan euron tuen laitosmaisten lastenkotien lakkauttamiseen. Esimerkiksi Giurgiun kaupungissa kaikkien lasten on tarkoitus päästä asumaan kodinomaiseen ympäristöön vuoteen 2007 mennessä.

Nopeat uudistukset ovat saaneet Romaniassa myös kritiikkiä, sillä monet hylätyistä lapsista on palautettu takaisin koteihinsa.

- Hallitusta on painostettu lopettamaan laitosmaiset lastenkodit nopeasti. Monissa tapauksissa lapset ovat kärsineet siitä. Lasten parasta ei aina ole ajateltu, sanoo Pelastakaa lasten toiminnanjohtaja Gabriela Alexandrescu.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 27.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.