Mainos

Romanialaisten käännyttäminen Suomesta nopeutunut

Turvapaikkaa anova EU-kansalainen käännytetään aiempaa nopeammin, kirjoittaa Salon Seudun Sanomat. Bulgarialaisten ja romanialaisten oleskelu Suomessa on lyhentynyt useilla viikoilla viranomaisten ryhdyttyä viime kuussa kokeilemaan nopeutettua käsittelyä.

- Turvapaikkahakemusten määrä on ollut niin suuri, etteivät viranomaiset ole selvinneet niistä kohtuullisessa ajassa. Tarkoitus on viestittää eteenpäin, että päätöksenteko on nopeaa, ja viranomaiset toimivat tehokkaasti, kertoo poliisiylitarkastaja Per Ehrste'n poliisihallituksesta.

Nyt poliisi puhuttaa turvapaikanhakijat tulkin kanssa aamulla ja lähettää pöytäkirjat Maahanmuuttovirastoon sähköpostilla. Virasto käsittelee hakemukset heti ja ilmoittaa päätöksen poliisille sähköpostitse iltapäivällä.

Aiemmin paperit kulkivat postissa ja viipyivät Maahanmuuttovirastossa jopa viisi päivää. Päätöksen tultua poliisin piti hankkia uudestaan tulkki ja etsiä turvapaikanhakija, jotta päätös voitiin antaa tiedoksi. Tähän saattoi mennä kuukausi.

Kokeilu jatkuu toukokuun loppuun saakka. Bulgarian ja Romanian romanit ovat jättäneet Suomessa yli 3 700 turvapaikkahakemusta kymmenen vuoden aikana. Yhtään turvapaikkaa ei ole myönnetty.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.