Mainos

Romania sai uuden hallituksen

Romanian pääministeri Radu Vasile esitteli tänään uuden hallituksensa. Parlamentin odotetaan hyväksyvän pääministerin ja tämän ministerilistan lähipäivinä.

Romanian presidentti Emil Constantinescu antoi Vasilelle hallituksen muodostamistehtävän 2. huhtikuuta, kun Victor Ciorbean johtama hallitus oli eronnut kolme kuukautta kestäneen hallituskriisin jälkeen. Ciorbean hallitus kaatui, kun sen toiseksi suurin puolue sosiaalidemokraatit oli vetänyt pois ministerinsä ja syyttänyt pääministeriä hidastelusta uudistusten toteuttamisessa.

Uudessa hallituksessa on 23 jäsentä, viisi vähemmän kuin edellisessä hallituksessa. Puolueista ovat mukana Vasilen kristillisdemokraattinen talonpoikaispuolue, liberaalit, sosiaalidemokraatit, unkarilaisen vähemmistön edustajat, yksi jäsen Vaihtoehtoinen Romania -puolueesta ja kaksi riippumatonta jäsentä. Viimeksi mainitut ovat ulkoministeri Andrei Plesu ja valtiovarainministeri Daniel Daianu.

Esitellessään ministerinsä Vasile sanoi, että hallituskumppanit ovat päättäneet vahvistaa pääministerin asemaa ja tehostaa ministereiden välistä yhteydenpitoa. Hallitus aikoo myös työskennellä edeltäjäänsä tehokkaammin ja valmistella istuntonsa paremmin. Ciorbean aikana hallituksen istunnot saattoivat joskus kestää jopa 14 tuntia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.