Mainos

Romania lähettää virkamiehen Suomeen auttamaan kerjäläisiä

Romania lähettää virkamiehen Suomeen auttamaan romanikerjäläisiä ja suomalaisia viranomaisia.

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok.) sopi asiasta tänään, kun hän tapasi Romanian ulkoministerin Cristian Diaconescun Bukarestissa. Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

- Tämä henkilö tulee lähinnä, olettaisin, Diakonissalaitokseen auttamaan niitä työntekijöitä, jotka käsittelevät romaniasioita ja nimenomaan kerjäläisasioita siellä. Eli eurooppalaista ratkaisua eurooppalaiseen ongelmaan, tämä on se lähtökohta, Stubb kertoi MTV3 Uutisille.

Virkamiehen tarkasta toimenkuvasta ei vielä sovittu. Stubbin mukaan kyseessä on projektiluontoinen tehtävä, joka kestää noin puoli vuotta. Virkamiehen palkan maksaa Romania.

Neuvotteluja romanialaisten virkamiesten kanssa jatkaa Suomen Romanian-suurlähettiläs Ulla Väistö. Stubb korostaa yhteistyön tärkeyttä ongelman ratkaisussa.

- Sitä ei voida lakaista maton alle, vaan se hoidetaan yhteistyötä tekemällä, Stubb kommentoi.

Romaniassa pientä edistystä

Stubb kertoi, että Romaniassa on tapahtunut pientä edistymistä romaniasioissa. Maassa on käynnissä neljä eri ohjelmaa, joilla pyritään muun muassa parantamaan romanien koulutusta, terveydenhuoltoa ja integroitumista romanialaiseen yhteiskuntaan.

- Meneekö asiat täällä kuin elokuvissa, ei tietenkään, mutta ainakin pientä edistymistä, Stubb pyöritteli.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.