Mainos

Roman Schatz: Suomalaiset naiset murehtivat vain pepun ja rintojen kokoa

Kirjailija Roman Schatz kertoo Radio Novan haastattelussa kiireisestä vuodestaan ja pohdiskelee naisten ulkonäköpaineita.

Saksalaissyntyiseltä Roman Schatzilta on ilmestynyt Suomessa useita kirjoja, muun muassa Käsikirja – tee se itse-opas miehille sekä teos Suomesta rakkaudella - From Finland With Love, jossa Roman on kirjoittaa suomalaisista ihmisistä ja ilmiöistä.

– Kirjassa kerron suomalaisista kaikkia outoja asioita, kuten siitä, miten täällä järjestetään kesäisin pilkkikilpailuja. Siinä styroksin päällä istutaan ja pilkitään avovedessä, Schatz nauraa.

Kustantaja kuvailee vuonna 2010 ilmestynyttä Parturi-romaania Schatzin tähän asti kirjallisimmaksi teokseksi.

– Tahdoin tehdä romaanin, jossa tarkastellaan yhtä aikaa kaikkia niitä ilmiöitä mitä Suomessa tällä hetkellä on ilmassa: perussuomalaiset, islam, junttius ... Parturi ja kidnappaustilanne olivat hyviä kehyksiä siihen. Se on satiiri yhteiskunnan nykytilasta. Sen lisäksi ihailen valtavasti dekkarikirjaillisuutta ja tahdoin parodioida sen kerrontatapaa.

Onko naisille tärkeämpää älykkyys vai ulkonäkö?

Schatzin kanssa pitää tietenkin puhua myös naisista, onhan sanavalmis kirjailija ollut äänessä koko syksyn ajan Vapaalla ja viihteellä -ohjelman , jossa hän on kommentoinut naisten väittämiä ja oletuksia miehistä.

– Kaikista eniten ihmettelen sitä miten te suomalaiset naiset jaksatte koko ajan olla niin huolissanne ulkonäöstänne. Vaikka olisitte kuinka fiksuja, tarkistatte vartin välein mille näytätte ja murehditte pepun ja rintojen kokoa, Schatz hämmästelee.

Kirjailija on elättänyt itsensä monella muullakin tapaa kuin ainoastaan kirjoittamalla. Hän on toiminut alastonmallina, sinfoniaorkesterin solistina ja VIP-seuralaisena.

– Roman Schatz antaa selityksen yleisiin väittämiin miesten toiminnoista


lauantaisin Radio Novalla klo 14-15


MTV3 Helmi

Kuva: Radio Nova

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.