Mainos

Roman Polanski masentui telkien takana

Elokuvaohjaaja Roman Polanski tuntee itsensä masentuneeksi oltuaan kaksi viikkoa pidätettynä Sveitsissä, kertoo hänen asianajajansa.

76-vuotias ohjaaja pidätettiin viime kuussa Sveitsissä vuodelta 1978 olevan Yhdysvalloissa annetun pidätysmääräyksen perusteella. Häntä syytettiin tuolloin 13-vuotiaan tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä näyttelijä Jack Nicholsonin kodissa.

- Hän vaikutti väsyneeltä ja masentuneelta, kertoi Polanskin asianajaja Herve Temime Sonntag-lehdelle, tavattuaan tämän ensin vankilassa.

Polanskia odottaa luovutus Yhdysvaltoihin, mistä hän pakeni vuonna 1977 vietettyään 42 päivää vankilassa psykiatrisissa testeissä. Polanski pakeni Yhdysvalloista ennen kuin hän sai tuomiota tapauksessaan, koska hän pelkäsi joutuvansa jopa 50 vuodeksi vankeuteen. Sveitsiläisviranomaiset puolestaan hylkäsivät tällä viikolla hänen anomuksensa päästä takuita vastaan ulos vankilasta. Viranomaisten mukaan riski, että Polanski pakenee jälleen, on liian suuri.

Polanskin avustaja vakuuttelee kuitenkin, että mikäli ohjaaja päästetään takuita vastaan vapaaksi, mies lupaa pysyä Sveitsissä, kunnes Yhdysvaltoihin luovutuksesta on lopullisesti päätetty.

Polanski pidätettin Sveitsissä syyskuun 26. päivänä, kun hän oli paikallisilla elokuvafestivaaleilla vastaanottamassa palkintoa elämänmittaisesta työstään elokuva-alalla.

Polanskilla on sekä Ranskan että Puolan kansalaisuus. Hänen elokuviaan ovat mm. Inho, Rosemaryn painajainen ja Pianisti, josta hän sai parhaan ohjauksen Oscarin vuonna 2002.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.