Mainos

Rolls-Royceja kaupataan äkkirikkaille Venäjällä

Automerkeistä ylellisin - Rolls-Royce - on avannut ensimmäisen myymälänsä Venäjällä osoitteessa Punainen Tori ykkönen.

Jo Neuvostoliiton perustaja Lenin sen tiesi: Rolls-Royce on mukava auto. Leninin Rolls ei olekaan kaukana johtajan leposijasta. Kumousmiehen auto on kunniapaikalla Rolls-Roycen uudessa kaupassa Punainen Tori yhdessä. Mutta Leninin suosikkiauto ei vajaan sadan vuoden jälkeen kuitenkaan ole proletariaatille. Moskovassa ilman veroja 320 000 maksavan tuoreen nykymallisen nelipyörän tarkoitus on valloittaa äkkirikkaat.

Samaan aikaan Britanniassa mietitään, kenelle Rolls oikein nykymaailmassa sopisi. Valtiojohdot eivät halua, kuninkaalliset ovat vähissä ja yritysjohtajat talousvastuullisia. Jopa diktaattoreidenkin maku on muuttunut. Venäjän paikallisessa automaussa tätä pulmaa ei ole.

Rolls-Royce on aina ollut yhteiskunnallinen ääri-ilmiö. Sitä on pidetty täydellisen materiaalisen onnistumisen vertauskuvana. Se ei voisi vähempää kiinnostaa niitä, joille hengissä pysyminen päivittäin on taistelua. Eräs ympyrä on nyt sulkeutunut: vallankumoukset tulevat ja menevät, mutta perusongelmaan ne eivät pure.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 31.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.