Mainos

Rolf Wallin saa PN:n musiikkipalkinnon

Norjalainen säveltäjä Rolf Wallin saa Pohjoismaiden neuvoston vuoden 1998 musiikkipalkinnon. Saajasta päätti Pohjoismainen musiikkikomitea Nomus kokouksessaan Trondheimissa.

Wallinin palkittu teos on konsertto klarinetille ja orkesterille 1995/96. Musiikkipalkinto on 350000 Tanskan kruunua eli vajaat 300000 markkaa. Palkinto luovutetaan Pohjoismaiden neuvoston kokouksessa 26. helmikuuta Göteborgissa.

Palkintolautakunta toteaa palkitun teoksen olevan erittäin kauniin. Säveltäjä on kirjoittanut sooloäänen varmaotteisesti ja huomioinut soittimen mahdollisuudet. Hän on luonut kokonaisuuden, jossa orkesteri ja solisti käyvät raikasta vuoropuhelua keskenään. Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinto perustettiin vuonna 1965 ja se koski aluksi ainoastaan säveltäjiä. Sääntöjä muutettiin vuonna 1990 niin, että luova ja esittävä säveltaide palkittiin vuorovuosina. Viimeinen sääntömuutos astui voimaan viime vuonna ja se koski itsehallintoalueiden ottamista mukaan kilpaan.

Suomeen palkinto on tullut viidesti. Palkitut säveltäjämme ovat Joonas Kokkonen 1968, Aulis Sallinen 1978, Magnus Lindberg 1988, Erik Bergman 1994.

Edellisen kerran vuonna 1996 sävellyspalkinnon sai tanskalainen Bent Sörensen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.