Mainos

Roland Garrosin pääkentälle tulee liukuva katto

Ranskan tenniksen ylpeys Roland Garrosin -tennisstadion on entistä komeampi vuoden kuluttua. Silloin Pariisin ydinkeskustan kupeessa oleva tennispyhättö ei ole enää niin sateiden armoilla kuin nyt ja historiassa.

Ranskalaiset ovat päättäneet, että Garrosin pääareenan Philippe-Chatrier -kenttä varustetaan liikuteltavalla kattorakenteella. Toisista grand slam -turnauksista ranskalaisten edelle ehtivät vain australialaiset. Australian avoimissa on ollut kaksi tarpeen vaatiessa katettua kenttää jo vuodesta 1987 alkaen.

Philippe-Chatrier -areena ei ole vain kattauksensa puolesta vuonna 2008 erilainen kuin nykyään. Käynnissä olevan turnauksen jälkeen stadionin pääareenan toinen pääty puretaan ja se rakennetaan entistä väljemmin niin, että nykyisen 15 000 katsojan sijaan paikalle mahtuu väljemmin 200 tennisfania vähemmän.

Kehitys on kaikkiaan Roland Garrosilla ollut isäntien mieleen. Vuonna 2006 Ranskan avoimissa tehtiin yleisöennätys, kun 15 päivän mittaista kilpailua seurasi paikalla 447369 katsojaa.

Pitkä historia

Roland Garrosilla pelattiin ensimmäisen kerran tennistä 1928. Stadionin ensimmäinen vaihe toteutettiin siksi, että niin sanotut musketöörit, Jean Borotra, George Brugnon, Henri Cochet ja Rene Lacoste voisivat menestyksellä puolustaa 1927 hankkimaansa Davis cup -mestaruutta. Tittelin ranskalaisnelikko valtasi Yhdysvalloissa Philadelphiassa.

Ykkösvaiheessa Roland Garros käsitti vain viisi kenttää. Nykyään kenttiä on pääareenoiden Philippe-Chatrierin ja Suzanne Lenglenin lisäksi 18. Lisäksi alueella on kolme sisäkenttää, joiden kenttäpintana on matto.

Roland Garros, joka nimettiin kuuluisan ranskalaisen lentäjän mukaan, on isännöinyt alueellaan myös muutakin kuin tennistä. Stadionin varhaisina vuosina 1930-luvulla Roland Garrosissa ja sen Philippe Chatrier -areenalla pidettiin ammattinyrkkeilyiltoja. Suurin pugilistitapahtuma oli 1932, jolloin raskassarjalaiset Ranskan Georges Carpentier ja Yhdysvaltain Battling Levinsky ottivat nuoratussa kehässä yhteen.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja