Mainos

Rokotejonoissa vihaista väkeä

Oulussa ja Turussa on tänäänkin rokotettu ihmisiä sikainfluenssaa vastaan. Jonot olivat jälleen paikoin satojen metrien mittaisia.

Jonottamaan joutuneet ihmiset kritisoivat ankarasti rokotusten käytännön organisointia. Jonossa saattoi joutua seisomaan useita tunteja.

Oulussa, Tuiran terveysaseman edessä tänään tutntikausia jonottanut Jaakko Siltakoski moitti ankarasti rokotusjärjestelyjä.

- Erittäin huonosti järjestetty, tässä rokotussuunnitelmassa ei ole käytetty järkeä yhtään. Se on kyllä mennyt niin pieleen kuin vain voi pieleen mennä, Siltakoski totesi.

Yksi syy pitkiin jonoihin oli se, että jonottamaan oli tullut sellaisiakin ihmisiä, joille rokotus ei vielä tässä vaiheessa kuulu. Heidät käännytettiinkin tylysti pois.

Oulussa ylilääkäri Päivi Hirsson arvosteli tänään riskiryhmäjaottelua tarkkojen linjausten puutteesta. Hän myös pitää kuntien saamia sikainfluenssan rokotusohjeita ristiriitaisina.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos myöntää, että rokotusten riskiryhmäjaottelu voisi olla seikkaperäisempi, mutta laitokselta muistutetaan, että kaiken kattavaa jaottelua on liki mahdoton laatia

.(MTV3)

Katso Ari Kettusen juttu Oulusta (Kymmenen uutiset 7.11.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.