Mainos

Roi Ronkainen liikkuu avojaloin - "Antaa hyviä kipinöitä"

Lappeenrantalainen Roi Ronkainen on tepsutellut jo kymmenkunta vuotta ilman kenkiä kesät talvet. Erikoinen päätös syntyi huhtikuussa 2006.

-Silloin alkoi kengillä lakisääteinen loma, ne jättäytyi ja lähti Barbadokselle, Ronkainen toteaa sarkastiseen tyyliinsä.

Ideana varpaiden vapautusliike

Ensimmäisenä vuonna Ronkainen liikkui ilman kenkiä muutaman kuukauden, mutta sitten kengätön aika alkoi pidentyä keväällä ja syksyllä.

- Koko ajatus on lähtenyt siitä, että sen verran kiristi ja silloin kun ei purista varpaita, ei purista päätä, Ronkainen on asian pohtinut.

Kokonaan Ronkainen ei ole kenkiä jättänyt. Jossakin vaiheessa päivää on pakko pitää kenkiä esimerkiksi erilaisista säännöistä johtuen.

- Koulussa tuli vähän jupinaa, kun minä tulin avojaloin sisälle ja jatkoin siitä luokkaan. Minunkin piti sitten vaihtaa sisäkengät jalkaan, kun lapsetkin vaihtoivat, kouluavustajana työskentelevä Roi kuvaa arkipäivän tilanteita.

Sora on maittavaa

Kovimmilla pakkasilla ulkopyrähdykset jäävät kerrallaan reiluun varttiin, mutta leudommalla suvikelillä menee useampikin kilometri. Lumi on tosin tylsä alusta varpaille.

- Kesällä on ne valtavan hyvät pinnanvaihtelut. Sora on oikein herkullinen, siinä on mukava vipeltää ja vähän pomppia, antaa aika hyviä kipinöitä, se on maittavaa, Ronkainen suorastaan runoilee.

Nuoria jalkapalloilijoita valmentava Roi Ronkainen korostaa, että ilman kenkiä liikkuminen ei ole hänelle missään tapauksessa mikään suoritus tai ennätysyritys.

- Tämä on sulaa naatiskelua.

Reumasta eroon

Ronkainen saa palautetta avojaloin liikkumisesta vain talvella. Yleensä ihmetellään eikö varpaat jäädy.

- Hiljattain tuli semmonen kipakka vanhempi herra ja se ihan suuttui, että miten voi näin tehdä.

Ronkainen väittää, että ei ole ainakaan 10 vuoteen ollut töistä poissa sairastelun vuoksi. Päinvastoinen varpaiden vapautus on auttanut häntä pääsemään eroon reumasta.

- Ainakin tämä on auttanut siinä vaivassa.

Kesäisin on sattunut vain harmittomia vammoja. Kerran uimarannalla särkyneen kaljapullon siru porautui kantapäästä sisään oikein kunnolla. Onneksi kaverina oli terveydenhuoltoalan ammattilainen.

- Hän otti laukusta hedelmäveitsen ja kairasi sirun pois. Sitten jatkettiin frisbeen heittelyä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.