Mainos

Rogge toppuutteli huolta Pekingin ilmansaasteista

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n puheenjohtaja Jacques Rogge on varma, etteivät Pekingin ilmansaasteet vaaranna urheilijoiden terveyttä, vaikka suorituskyky saattaisikin kärsiä.

- Urheilijoiden terveys ei ole millään tavalla vaarassa. Voi olla, että joillekin tulee pieni notkahdus tulostasossa, mutta terveydelle ei ole haittaa. KOK pitää siitä huolen, Rogge sanoi.

Roggelta pyydettiin Singaporessa kommenttia etiopialaisen Haile Gebrselassien päätökseen jättää olympiamaraton väliin Pekingin ilmansaasteiden vuoksi. Rogge tietää Gebrselassien astmasta ja arveli, että päätökseen saattaa vielä tulla muutos.

- Hän on toistaiseksi päättänyt olla juoksematta maratonia. Mehän emme tiedä miten asiat vielä kehittyvät. Sanoisin, että katsotaan tämä asia rauhassa ja odotetaan, että hän näkee tutkimustuloksiamme, Rogge sanoi.

Aiemmin Rogge on myöntänyt, että ulkoilmalajeissa saattaa Pekingissä tulla aikataulunmuutoksia, jos ilmanlaatu osoittautuu liian huonoksi. Osa olympiaurheilijoista harkitsee hengityssuojaimen käyttämistä kilpaillessaan Pekingissä. Myös kilpailupaikalle saapuminen viime tingassa kuuluu monen suunnitelmiin.

(MTV3-STT-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.