Mainos

Rodney Kingiä ammuttiin haulikolla

King haavoittui kasvoihin ja ylävartaloon. King tunnetaan pahoinpitelyvideosta, joka laukaisi 1990-luvun alussa Yhdysvaltain pahimmat rotumellakat.

Poliisiväkivallan uhriksi vuonna 1991 joutunut Rodney King on haavoittunut haulikonlaukauksista Kaliforniassa.

Kadulla pyöräilleeseen Kingiin osui kaksi tai kolme kaukaa ammuttua haulia. King on sairaalahoidossa. Kingiä oli osunut kasvoihin, käsivarsiin, selkään ja ylävartaloon, mutta hänen vammansa eivät ole vakavia.

42-vuotias King pyöräili haavoittumisensa jälkeen vielä reilun kahden kilometrin matkan kotiinsa, mistä hän soitti poliisit. Poliisien saapuessa King ja muu talossa ollut seurue vaikuttivat olevan humalassa ja he olivat haluttomia antamaan tietoja ampumisesta. Poliisin mukaan ampumisen syy ja motiivi ovat vielä epäselvät, mutta se saattoi liittyä perheriitaan.

Rodney King tuli koko maailman tietoisuuteen vuonna 1991, kun neljä valkoista poliisia pahoinpiteli hänet pahasti ja tapauksesta kuvattu video päätyi julkisuuteen. Videosta huolimatta valkoinen valamiehistö vapautti poliisit vuonna 1992, mikä johti Yhdysvaltain pahimpiin rotumellakoihin.

Mellakoissa sai surmansa 55 ihmistä, noin 2400 loukkaantui ja yli 8000 pidätettiin. Kingin haastoi oikeuteen Los Angelesin kaupungin ja sai lopulta tapauksesta vajaan 2,6 miljoonan euron korvaukset.

Kingillä on ollut selkkauksia lain kanssa myöhemminkin.

Vuonna 2004 King tuomittiin 120 päiväksi vankeuteen vuotta aiemmin sattuneesta liikenneturmasta. Tuolloin King myönsi ajaneensa huumausaineiden vaikutuksen alaisena 160 sähköpylvääseen.

(MTV3-USA Today)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.