Mainos

Rodionov varoitti armeijan kriisistä

Venäjän puolustusministeri Igor Rodionov varoitti, että maan asevoimat ovat ajautumassa vakavaan kriisiin rahapulan vuoksi. Asevoimia koetteleva krooninen rahanpuute saattaa hänen mukaansa johtaa "ei toivottuun ja jopa hallitsemattomaan" tilanteeseen.

Rodionov sanoi armeijan veteraaneille pitämässään puheessa, että kriisin taustalla ovat rahapulan lisäksi kehnot sosiaaliset olot sekä huonosti toimiva huolto. Uutistoimisto Interfax kertoi Rodionovin vaatineen muutoksia ensi vuoden puolustusbudjettiin, joka kattaa hänen mukaansa vain kolmanneksen asevoimien minimitarpeista.

Rodionov sanoi myös olevansa valmis uudistamaan rajusti Neuvostoliiton ajoilta periytyviä asevoimia. Venäjän presidentin entinen turvallisuusneuvonantaja Aleksandr Lebed varoitti äskettäin, että 1,5-miljoonaisen armeijan piirissä kytee kapina. Rodionov kiisti vielä tuolloin Lebedin väitteet.

Kurinpuute ja ahdinko lisäävät rikollisuutta

Riippumattomat tarkkailijat eivät liioin usko kapinaan, mutta moraalin höltyminen ja talousahdinko saattavat heidän mukaansa lisätä rikollisuutta. Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n julkisuuteen vuotaneessa raportissa sanotaan, että myös Venäjän ydinarsenaalin valvonta on heikentynyt.

Kaksi varusmiestä ampui äskettäin neljä toveriaan Venäjän kaukoidässä ja pakeni mukanaan aseita ja ammuksia. Aiemmin useat sotilaat saivat samalla alueella surmansa, kun he purkivat ohjusta, jonka he olivat todennäköisesti aikoneet myydä osina.

Eri raporteista ilmenee myös, että armeijan piirissä tehdään yhä enemmän itsemurhia ja aseellisia ryöstöjä.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.