Mainos

Rocky Horror Show ensi kertaa ruotsiksi Turussa

Turun ruotsinkielinen teatteri Åbo Svenska Teater tuo näyttämölle brittiläisen Richard O`Brienin kulttimusikaalin The Rocky Horror Show. Ruotsinkielinen kantaesitys nähdään teatterin suurella näyttämöllä 18. huhtikuuta.

Harriet Nylundin kääntämän esityksen ohjaa Markku Nenonen. Musikaalin ja b-luokan kauhufilmien perinnettä sekä drag-showta yhdistelevä The Rocky Horror Show kantaesitettiin 1973 pienessä lontoolaisessa teatterissa. Sen jälkeen se on niittänyt valtaisaa suosiota eri puolilla maailmaa.

Suomessa se on nähty aiemmin vain Seinäjoen kaupunginteatterissa 1995. Maaliskuun lopulle saakka teatterin suurella näyttämöllä jatkaa Viulunsoittaja katolla. Viime syyskuussa ensi-iltansa saanut musikaali on 41 esityksellä kerännyt jo yli 10 000 katsojaa. Se on kolmannes teatterin viime vuoden yleisömäärästä.

Yhteensä teatterissa kävi 31 750 katsojaa. Lisäystä edellisvuoteen on peräti 23 prosenttia. Studionäyttämön kevätkauden avaa Seppo Parkkisen kirjoittama Hagar Olssonista kertova uutuusnäytelmä Mot Vintergatan. Kantaesitys on 23. tammikuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.