Mainos

Rockfestivaalit kohentavat turvallisuutta

Kotimaan rock-festivaalijärjestäjät panostavat ensi kesänä entistä enemmän yleisön turvallisuuteen.

Rokkikansaa

Rock-festivaalijärjestäjien muistissa on viime kesän onnettomuus Tanskan Roskildessa, jossa yhdeksän ihmistä sai surmansa väkijoukon puristuksessa. Festivaalialueet suunnitellaan uudelleen turvallisuusnäkökulmasta ja rahaa laitetaan niin järjestysmiesten koulutukseen kuin jättikuvaruutuihin.

Roskilden festivaaleilla kesä-heinäkuun vaihteessa yhdeksän nuorta miestä tukehtui kuoliaaksi tungoksessa. Onnettomuuden syiden arvuuttelu alkoi välittömästi: Oliko kyse sateen liukastamasta maasta, huonosta äänentoistosta vai siitä, että tilanteen vakavuutta ei ymmärretty ajoissa?

Onnettomuus herätti festivaalijärjestäjät ympäri Eurooppaa, myös Suomessa. Tänä kesänä turvallisuuteen panostetaan enemmän kuin ennen. Suomen suurin rockfestivaali Provinssirock Seinäjoella panostaa turvallisuuteen puoli miljoonaa markkaa.
- Niin sanotut barrikadit ja paineaidat tehdään ja suunnitellaan uusiksi. Niitä tulee enemmän kuin aiemmin, koko alue suunnitellaan uudella tavalla verrattuna aikaisempiin vuosiin ja aluetta laajennetaan, jotta saadaan yleisölle enemmän tilaa, Provinssirockin promoottori Juha Koivisto kertoo.
-Viimeisen viiden vuoden aikana yleisön käytöskulttuuri on muuttunut paljon, lähinnä "fanaattisempaan" ja fyysiseen suuntaan, hän arvioi.

Turvallisuudesta ei tingitä Turun Ruisrockissakaan. Suunnitelmat ovat jo valmiina. Turvallisuuspäällikkö Nils Anderson Vantaan Festivaalit Oy:stä kertoo, että ensi kesänä esiintymislavat on jaettu sivuille, jotta ihmismassa saadaan jaettua suuremmalle alueelle Ruisrockissa. Turvaa tuovat myös uusi jättikuvaruutu ja kunnon äänentoisto - kun yleisö näkee ja kuulee kauempaakin, ei lavan eteen tarvitse tungeksia.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.