Mainos

Robotti vihki hääparin Japanissa

Japanissa on jälleen tehty robottihistoriaa! Ihmistä muistutava robotti on vihkinyt ensimmäistä kertaa hääparin Tokiossa. Hääparin vihkinyt robotti oli pituudeltaan hieman yli metrin, sillä oli hiukset palmikolla ja se räpytteli silmiään kuin ihminen.

Robotti hoiti seremonian varsin mallikkaasti. Hän esimerkiksi kehotti paria suutelemaan viidenkymmenen häävieraan todistaessa.

Robotti toimii tietokoneen ohjaamana. Sen lähellä häärii henkilö, joka syöttää tarvittavia toimintoja robotille. Robotti istuu tuolissa, joka on kytketty piuhoilla tietokoneeseen.

Nyt vihityllä parilla on läheinen suhde robotteihin, sillä he molemmat työskentelevät robottien parissa. Pariskunta jopa tapasi toisensa robottiprojektissa.

- Olen aina ollut sitä mieltä, että ihmisten ja robottien tulisi toimia enemmän keskenään päivittäisessä elämässä. Halusin ehdottomasti, että robotti on mukana tässä elämäni tärkeimmässä päivässä, morsian kommentoi.

Hääseremonia sujui hilpeissä tunnelmissa. Seremonia päättyi robotin sanoihin: "Suuronnittelut hääparille!"

Vielä toistaiseksi humanoidipappia ohjailemaan tarvitaan ihminen, mutta tulevaisuudessa sitä voitaneen hyödyntää kaikissa kirkollisissa tehtävissä vaikkapa vain vaihtamalla muistikorttia. Japani on edistynein maa maailmassa nimenomaan robottiteollisuudessa.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.